Ostanimo u kontaktu

SPORTSKI SUSRETI OVOGA VIKENDA

Većina klubova na gostovanjima, hoće li biti bodova?

Objavljeno prije

SPORT NERETVA -LOGO

Većina klubova iz Metkovića tijekom vikenda neće igrati na svojim terenima, već će gostovati, a Neretva će nakon dva uzastopna gostovanja u nedjelju u bitku za nove bodove na svom terenu.

Nogomet

ŽNK Neretva u nedjelju gostuje u Osijeku, gdje će igrati s vodećeom istoimenom ekipom i sigurnim prvakom države u 1.HNLŽ.

Metkovke su odlučne boriti se za poraz sa što manje pogodaka razlike, jer su domaće izraziti favorit.

U 1. HNL jug igrat će se utakmice 13.kola, a Jadran LP gostuje u Unešiću i igra sa Zagorom. Neretvanac će gostovati u Zmijavcima, gdje domaća Croatia veliki favorit.

U 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanskoj, u Kominu je u na rasporedu u nedjelju neretvanski derbi između Gusara i ONK Metkovića. Gusar je u samom vrhu tablice s 25 bodova, a  Metković već sedam utakmica ne zna za poraz i nalazi se na šestom mjestu s 19 bodova. Kako obje momčadi njeguju brz i napadački nogomet, prijatelji nogometa moći će uživati.

Neretva, kao vodeća momčad lige, čeka Orebić, momčad koja je u vrhu s 20 bodova.

No, Metkovci ne strahuju i najavljajuju sigurnu, novu pobjedu za miran zimski odmor.

U Potomju Grk dočekuje Maestrala. Momčadi iz Krvavca ove godine ne ide kao prošle sezone,pa je Grk zbog domaćinstva u blagoj prednosti.

GOŠK iz Gabele u Premijer ligi BiH u 16. kolu gostuje u Širokom Brijegu i sastaje se vodećom momčadi elitnog BiH nogometnog razreda.

Rukomet

Rukometaši Metkovića, članovi 1.HRL Jug opet gostuju i to u subotu u Buzetu. Momčadi su do sada sakupile po šest bodova, a  končan ishod potpuno je neizvjestan. Treba vjerovati da će Bošković, Bartolović, Cvitanović i ostali metkovski rukometaši  učiniti sve kako bi se dokopali makar jednog boda.

U 2. HRL za muške Metković ŠR putuje na Jelsu, dok rukometašice Metkovića na svom parketu igraju s ekipom Sinja.

Boćanje

Dva gostujuća poraza prikovali su boćare Metkovića na trećem mjestu na tablici s ukupno 12 bodova. U sedmom kolu ugostit će boćare Otoka i čvrsto vjeruju da će slaviti.

Pero Jakić

VAŽAN PROSTOR U SREDIIŠTU METKOVIĆA

Javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja ‘Pržine 2’

Objavljeno prije

U tijeku je javna rasprava o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja „Pržine 2“ koji se donosi za važan prostor u središtu Metkovića. Plan obuhvaća prostor između Splitske ulice na sjeveru i ulice Mobine na jugu te između Sportske ulice (zapadno od Sportske dvorane i igrališta) i ulice Andrije Kačića Miošića.

Razlog izrade UPU-a „Pržine 2“ su odredbe Zakona o prostornom uređenju kojima je propisana obveza izrade urbanističkog plana uređenja za neuređene dijelove građevinskog područja naselja. Stoga je donošenje plana preduvjet za gradnju na ovom danas neizgrađenom području. Plan obuhvaća i rubne dijelove središnjeg gradskog područja Metkovića te će se cijelo područje planirati na detaljniji način. Kako se radi o proširenju gradskog centra, u ovom području moguće je pretpostaviti gradnju građevina od važnosti za grad (javni sadržaji, veći trgovački, poslovni i uslužni sadržaji, turistički sadržaji, višestambena izgradnja).

Prijedlogom UPU-a, što ga je izradila tvrtka APE iz Zagreba, na ovom području omogućena bi bila gradnja stambenih građevina (obiteljske stambene zgrade, višestambene zgrade), poslovnih sadržaja, gospodarskih djelatnosti koje ne ometaju stanovanje i ne onečišćuju okoliš, poslovno-uslužnih sadržaja (trgovine, usluge, pošte, banke i sl.), turističkih i ugostiteljskih djelatnosti te drugih namjena koje nadopunjuju stanovanje ali ga ne ometaju. Osigurani su i prostori za javne i društvene namjene (škole, vrtići, ustanove zdravstvene zaštite i socijalne skrbi i sl.). Planirano je i uređenje središnjeg parka koji bi bio otprilike iste veličine kao što je postojeći gradski park u središtu Metkovića. UPU-om je planirano i uređenje prometnica te pješačkih i biciklističkih staza kao i opremanje prostora svom potrebnom infrastrukturom.

Stručni izrađivač održao je javno predstavljanje prijedloga plana 30. srpnja 2021. u Galeriji GKS. Javna rasprava o prijedlogu UPU-a traje do 13. kolovoza 2021. do kada se prijedlog plana može pogledati u zgradi Gradske uprave Grada Metkovića u ulici Stjepana Radića br. 1 svakim danom od 8 do 11 i od 13 do 14 sati. Plan je dostupan i na mrežnoj stranici Grada Metkovića na ovom linku: https://grad-metkovic.hr/2021/07/15/javna-rasprava-o-prijedlogu-upu-przine-2-i-stavljanje-izvan-snage-detaljnog-plana-uredenja-stambeno-poslovni-kompleks-i-pastoralni-centar-przine/

Primjedbe i prijedlozi na prijedlog plana mogu se dostaviti do kraja javne rasprave odnosno do 13. kolovoza 2021. godine.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije