Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

GALERIJA GKS-a METKOVIĆ

Večeras koncert Dua Hornyanszky – Römer

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković u utorak, 3. listopada s početkom u 20 sati koncert će održati Duo Hornyanszky – Römer u sastavu Zoltán Hornyanszky (oboa) i István Römer (gitara). Ulaz je slobodan.

Duo Hornyanszky – Römer u kojem sudjeluju dvojica etabliranih glazbenika, prvi oboist Zagrebačke filharmonije i redoviti profesor gitare na Zagrebačkoj Muzičkoj akademiji, osnovan je 2019. godine radi koncertne turneje u Kini gdje je te godine održao pet koncerata od krajnjeg istoka do krajnjeg zapada te velike zemlje. Za tu im je prigodu hrvatski skladatelj Ante Knešaurek napisao skladbu nadahnutu motivima kineske tradicionalne glazbe. Od tada je duo nastavio kontinuirano djelovanje, nastupivši u mnogim hrvatskim središtima, na festivalima poput Splitskog ljeta te u suradnji s Mađarskim kulturnim institutom u Zagrebu.

Na njihovom se repertoaru nalaze, pored skladbi baroknih i klasičnih skladatelja izvorno pisanih za neki melodijski instrument i gitaru i izvorna djela za obou i gitaru iz razdoblja romantizma te suvremena hrvatska i mađarska djela za obou i gitaru. Osobita je rijetkost Sonata za engleski rog i gitaru portugalskog skladatelja s hrvatskom adresom Pedra Abreua koja je jedna od vrlo rijetkih skladbi za taj sastav.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija RH te Grada Metkovića.

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije