Ostanimo u kontaktu

VEČER DALMATINSKE ŠANSONE

Splitska Khaleesi s Nuićevom pjesmom osvojila nagradu za najbolju interpretaciju, novom pjesmom spaja ‘Zemlju i zrak’

Objavljeno prije

Kristina Boban prošle je godine debitirala na Večerima dalmatinske šansone, a ove godine im se opet vratila s pjesmom “Zemlja i zrak”.  Na Večeri novih skladbi bilo je i puno kantautora, a posebno je bio zapažen nastup mlade Kristine Boban koja je dobila nagradu za najbolju interpretaciju svoje pjesme ”Zemlja i zrak”.

Vođena i inspirirana glazbom te dijelom teksta u refrenu koji je napisao Metkovac Ivo Nuić, Kristina je doživjela pjesmu na sebi poseban način te joj je svojim tekstom i vokalnim aranžmanima dala jednu novu dimenziju. Konačni aranžman je zajedničko djelo Kristine i Ive, koji po prvi put su-potpisuju aranžman za jednu od njezinih pjesama, piše Music Corner.

Riječi su, kako nam prenosi Kristina, samo izlazile iz nje, a tek kasnije je shvatila njihovu dubinu koja se krije iza svega, i poantu koju je odlučila prenijeti u spot, tako da je u jednom dahu napisala i scenarij.

U samoj pjesmi, glavni lik prepričava svoju ne tako sretnu ljubavnu priču, zapravo svoju prošlost u kojoj je zapela i sve što se tu događa. Njezin fokus je kompletno u tome. U spotu se priča razvija još dublje. Naime, Kristina je u spotu odlučila odglumiti svoja dva naizgled različita lika, koji su zapravo jedno. Iako su jedno, izgledaju različito, a to je zato što jedan lik predstavlja ono što ona zapravo jest i njezinu bit, dok drugi prestavlja sve čovjekove slabosti, borbe, nesigurnosti i nesvjesnosti o vlastitoj vrijednosti i moći.

Kristina Boban, Foto: Andrija Jurcevic

U spotu se zapravo prikazuje potraga “za samim sobom”, odnosno onim likom koji je “zapeo” u prošlosti i bori se sa sobom. Iako ju na kraju stvaran lik pronalazi i pokušava pomoći, ona nesvjesno odbija vlastitu pomoć i vraća ju na početak. Spot završava tako da se Kristinin stvarni lik vraća na početak  i iznova kreće u potragu vođen vjerom da će izbaviti dio sebe koji je zapeo i ne može dalje. Time zapravo želi prenijeti poruku kako nikada ne treba odustati od sebe i koliko je važno truditi se živjeti u sadašnjem trenutku.

Snimanje je trajalo dva dana, a za ovaj zanimljiv uradak zaslužni su dva iznimno talentirana momka, Andrija Jurčević (snimatelj) i Ivan Trpimir Lozić (color i animacija). Za Kristinin izgled u spotu pobrinio se poznati splitski make up and hair stilist Ante Vukušić – Alex.

Kristina Boban, Foto: Andrija Jurcevic

Kristinin lik zarobljen u prošlosti zamišljen je kao netko fiktivan, tko ima moći, ali ih ona nije svjesna, pomalo mističnog izgleda, a opet ratoborna. Vizualni identitet tog lika Kristina je povjerila u ruke Aniti Vukov, modnoj dizajnerici koja je između brojnih projekata radila i na blockbuster seriji “Game of Thrones”, odjenuvši u svoje kreacije i jednu od glavnih likova Emiliju Clark, ”Mother of Dragons”.

Kristini je bila velika čast nositi njezinu kreaciju u spotu, a pokazala je i šibenskoj publici na 23. Večerima dalmatinske šansone 22. kolovoza, kada je pjesmu prvi put uživo predstavila pred publikom.

Kristina Boban, Foto: Andrija Jurcevic

– Čast mi je pjevati ponovno u Šibeniku i nadam se da ću opravdati povjerenje stručnog žirija, ali i publike. “Zemlja i zrak” za mene je nešto puno veće i dublje od svih pjesama dosad i oduševljena sam jednostavnošću i fluidnošću kojom je tekao cijeli projekt. Kad god osjetim takvu “lakoću”, znam da dolazi nešto veliko i dobro i nadam se da će prava poruka i poanta ovog djela doći do srca svih onih koji su “zapeli” na svom putu. Nadam se da će ih pjesma motivirati i osvijestiti da nikada ne odustaju od sebe, koliko god puta morali krenuti iz početka, – kaže Kristina.

– Na Šibenskom festu Kristina je dobila nagradu za najbolju interpretaciju sa mojom pjesmom, u stvari glazba je moja a zajedno smo stvorili tekst i aranzman. Njen nastup na festu koji je bio uživo na HRT-u je izazvao dosta pohvala, od kojih je možda i najjača od Gabi Novak koja je bila u publici kao počasni gost. Posebno smo ponosni na video spot koji je izasao u javnost prije dva dana, – prokomentirao je Ivo Nuić.

Čestitamo Kristini i Ivi na nagradi, a kako nam je Nuja otkrio, zbog situacije s koronavirusom sve je pratio preko malih ekrana i ovaj godišnji će provesti ipak mu u radnoj Saudijskoj Arabiji.

OPĆINA KULA NORINSKA

Nikola Krstičević zahvalio sumještanima na potpori te ih pozvao da u nedjelju izađu na izbore i podrže njegov program

Objavljeno prije

Načelnik Općine Kula Norinska Nikola Krstičević zahvalio sumještanima na potpori i pozvao ih da u nedjelju izađu na izbore i podže njegov program. Obraćanje prenosimo u cijelosti.

Dragi prijatelji, mještani Općine Kula Norinska, na početku vam još jednom svima želim zahvaliti na podršci koju mi pružate svih ovih godina.

U proteklih 15 godina, moji suradnici i ja smo, predanim i odgovornim radom, realizirali i započeli brojne projekte koji su neke dijelove naše Općine u potpunosti infrastrukturno promijenili.
Ravnomjerno smo ulagali u svako naselje, poticali investicije, ulagali u demografsku politiku, obrazovanje, ranjive skupine. Pokazali smo da znamo koristiti i europska sredstva kojima su sufinancirani brojni naši projekti.

U nedjelju su lokalni izbori. Siguran sam da ću dobiti vaše povjerenje za još jedan mandat te zajedno sa svojim suradnicima dovršiti razvojne projekte poput izgradnje infrastrukture Poslovne zone Nova Sela, Aglomeracije Općine Kula Norinska, izgradnje vodoopskrbnog sustava Borovci – Nova Sela, izgradnje vrtića u Momićima, izgradnje Vatrogasnog doma u Kuli Norinskoj i brojne druge koji će povećati kvalitetu naših života.

U našoj brošuri koju možete prelistati klikom na poveznicu ispod teksta, pogledajte još jednom što smo sve napravili u protekle četiri godine te naše planove za budućnost u koju nastavljamo u istom smjeru, s novim idejama do najboljih projekata!

Zato vas, dragi prijatelji, pozivam da u nedjelju izađete na lokalne izbore, iskoristite svoje pravo i zaokružite broj 2 za načelnika te broj 1 za listu kandidata za Općinsko vijeće! Jer djela su glasnija od riječi.

Pogledajte program…

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije