Ostanimo u kontaktu

TURIZAM

Već u siječnju u Metkoviću ostvaren turistički rekord

Objavljeno prije

Mala riva, turizam, mini kruzeriAko je suditi prema broju dolazaka turista i ostvarenom broju noćenja u siječnju ove godine, mogli bismo pretpostaviti da će ova godina biti rekordna u odnosu na sve prethodne.

Naime, u prvom mjesecu Metković je posjetilo 228 turista (gostiju) što je za 57 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Oni su istovremeno ostvarili 656 noćenja što je za 123 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Ako se analizraju podatci za 2015., 2016. i 2017. godinu dolazimo do vrlo zanimljivih podataka kada govorimo o turističkoj djelatnosti u Metkoviću.

Primjerice, prije tri godine u gradu je ostvareno 4.705 dolazaka i 9.229, godinu kasnije zabilježeno je 5.958 dolazaka i 11.139 noćenja, dok je prošle godine bilo 6.303 dolaska i 14.157 noćenja.

Ukupno je u tri godine Grad Metković posjetilo 6.303 gosta koji su ostvarili 14.157 noćenja. U strukturi  gostiju, domaćih je bilo više, 3.554, a oni su ostvarili i više noćenja , 9.162.

Zanimljivo, najviše gostiju u protekle tri godine dolazilo je iz Bjelorusije i Slovenije po 789, zatim iz Poljske 712 i tako redom.

Prema riječima voditeljice TZ Grada Metkovića, Magdalene Ujdur Medar, sve većem broju gostiju na našem području doprinose brojni subjekti, ugostitelji, turističke agencije i TZ Grada offline promocijom i prezentacijama.

Tako je TZ tijekom prošle godine promovirala destinaciju online i offline alatima, odlascima na sajmove, i na druge načine, što će činiti i tijekom 2018.

Osim postojećih prirodnih povijesno-arheoloških resursa koje turisti mogu posjećuju, u novijem razdoblju organiziraju se i brojne druge manifestacije poput biciklističkih utrka i maratona na koje dolaze stotine natjecatelja i sudionika.

Nedavno je održana biciklistička utrka XCM Stipe Čamber na kojoj je nastupilo 200 natjecatelja svih uzrasta. U sklopu Dana oca Ante Gabrića, održat će se 24.veljače biciklijada, a na proljće Primavera.

TZ Grada aktivno radi na razvoju ciklo turizma, pa je Metković uključen i u projekt MedCycle Tour – biciklističku rutu EUROVELO 8.

U Metkoviću će se od 2. – 8. srpnja ove godine održati i Europsko prvenstvo u Kajak-kanu maratonu za juniore, seniore, žene i muškarce te se očekuje nekoliko stotina sudionika.

Tradicionalno se u Metkoviću u zimskim mjesecima pripremaju kajakaši i veslači iz zemalja Sjeverne i Istočne Europe, ali i članovi hrvatskih selekcija.

O foto-saffari izletima sve je već poznato. Oni su postali glavni lokalni turistički proizvod na širem neretvanskom prostoru, a sve veći broj posjetitelja privlači tradicionalni Maraton lađa od Metkovića do Ploča.

Osmišljavanjem novih oblika turističke  ponude i jačanjem suradnje svih u lancu od ugovaranja, dolaska i smještaja gostiju, Metković može računati na još veći broj dolazaka turista i značajne prihode od te grane gospodarstva.

Pero Jakić

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije