Ostanimo u kontaktu

OSIGURANO PREKO 6 MILIJUNA KUNA ZA BOLJI RAD VRTIĆA

Uvedena druga smjena, Montessori program, opremljena senzorna soba, rehabilitacijski pristup za djecu s poteškoćama

Objavljeno prije

Grad Metković jedan je od najuspješnijih gradova u zemlji po povučenim EU sredstvima za unaprjeđenje rada vrtića – za ovaj projekt povukli su 6,1 milijun kuna, što je dosad najveća vrijednost potpuno bespovratnih sredstava za taj grad. Zahvaljujući ovom projektu produžili su radno vrijeme vrtića do 20 sati i tako riješili probleme roditelja koji rade u smjenama, uveli su niz novih programa i zaposlili 19 ljudi, stručnog i pomoćnog osoblja. Posebna pažnja i sveobuhvatan rehabilitacijski pristup ovim je projektom osiguran djeci s poteškoćama.

U sklopu projekta opremili su tako senzornu sobu, (bazeni s lopticama, stepenice s toboganom, stup sa svjetlom, krug za ljuljanje, taktilne lopte, tunel za provlačenje, motoričke stepenice…), nabavili opremu za sportski program (švedske klupe, koordinacijske ljestve, švedski sanduk, golovi, strunjače, komplet za malu kuglanu, lopte, vijače…), ta za Montessori program. Nadalje, nabaavili su digitalni logopedski set koji se koristi za rehabilitaciju različitih govornih poremećaja kao i u rehabilitaciji govora i slušanja kod djece s oštećenjem sluha i kohlearnim implantom. Sve skupine dobile su didaktičke materijale i novu literaturu, a nabavljen je i namještaj za sobe dnevnog boravka ( dječje ležaljke s posteljinom, ormarići, biblioteke za literaturu, višenamjenski kutići…), za terase jasličkih uzrasta (guralice, tricikli, kućica, penjalica s dva tobogana, balanse staze…), te za kuhinju (električna parno-konvencijska peć, kruhoreznica, posuđe, pribor za jelo…), kao i kolica za čišćenje i usisavači.

Provedene su i još uvijek se provode razne edukacije djelatnika vrtića, te je uveden Montessori program.

Dalibor Milan

– Uvođenjem produženog rada vrtića i novih programa omogućavamo skladniji poslovni i obiteljski život članovima koji su uključeni u redovne programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na način da se osigura produljeni, smjenski i poslijepodnevni rad vrtića sukladno potrebama roditelja, stvori poticajno okruženje za djecu, osigura kontinuitet i sveobuhvatni pristup u osiguranju njege, skrbi i kvalitete života najmlađih građana Metkovića, – kazao je gradonačelnik Dalibor Milan za Gradonačelnik.hr

KULTURNA MANIFESTACIJA

Održana 11. Rimska noć u Naroni

Objavljeno prije

U organizaciji Turističke zajednice grada Metkovića i Arheološkoga muzeja Narona te uz potporu Grada Metkovića, u petak je u Vidu održana 11. Rimska noć u Naroni.

Epidemiološke mjere su se pobrinule da se ovogodišnja manifestacija održi sa znatno manjim brojem posjetitelja, ali organizatori su se potrudili osmisliti zaista zanimljiv program na temu medicine u staroj Naroni. Na tu temu je održana i radionica za djecu, a ovogodišnji gosti su im bili predstavnici Turističke organizacije Kotor koji su prezentirali arheološko nalazište u Risnu.

Središnji dio programa, na terasi Arheološkoga muzeja prigodnim govorom otvorili su ravnateljica Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur i ravnatelj Arheološkoga muzeja Narona Toni Glučina. Zabavni program su otvorili Ivan i Sunčica sa neizostavnim Vodorige fire show-om, te kazališna Udruga Virko iz Šibenika koja je baš za ‘Rimsku noć u Naroni’ napravila kazališnu predstavu ‘Vijesti iz Rima’.

Glavni dio programa na terasi Arheološkoga muzeja smo prenosili uživo, pogledajte video prilog.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije