Ostanimo u kontaktu

12. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojen rebalans proračuna te sada iznosi 86 milijuna kuna

Objavljeno prije

Gradsko vijeće Grada Metkovića

Na današnjoj, 12. Sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, usvojene su sve točke dnevnog reda, uključujući i točku o rebalansu proračuna Grada Metkovića s deset glasova za i četiri Mostova protiv.

Ovim rebalansom gradski proračun je uvećan za 34.1017.560 kuna, što ukupni ovogodišnji proračun čin više od 86 milijuna kuna. Povećanja su se ostvarila bespovratnim sredstvima državnih i EU natječaja kroz financiranja u sportu, kulturi, infrastrukturi, socijalnoj potpori…, od kojih se može istaknuti povećanje potpore umirovljenicima na ukupno 240 tisuća kuna, a veliki iznos usmjeren je i na poboljšanje rada metkovskih vrtića gdje je zahvaljujući dobivenim sredstvima iznos namijenjen vrtićima s 4 milijuna povećan na oko 11 milijuna kuna.

U raspravi o Izmjeni i dopunama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Metkovića za 2018. godinu, vijećnik Stipe Gabrić Jambo upozorio je da je stanje alarmantno te sve vijećnike i političke aktere pozvao je na održavanje tematske sjednice o odlagalištu otpada i sortirnici na području Metkovića.

Također, kroz točke dnevnog reda raspravljalo se o financiranju neprofitnih udruga i sportskih klubova, radu gradskih vrtića, božićnica umirovljenicima, te reviziji raspodjele poljoprivrednih zemljišta o čemu detaljno možete pogledali u video prilogu kojeg smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice.

Piše/Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije