Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

12. SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA GRADA METKOVIĆA

Usvojen rebalans proračuna te sada iznosi 86 milijuna kuna

Objavljeno prije

Na današnjoj, 12. Sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, usvojene su sve točke dnevnog reda, uključujući i točku o rebalansu proračuna Grada Metkovića s deset glasova za i četiri Mostova protiv.

Ovim rebalansom gradski proračun je uvećan za 34.1017.560 kuna, što ukupni ovogodišnji proračun čin više od 86 milijuna kuna. Povećanja su se ostvarila bespovratnim sredstvima državnih i EU natječaja kroz financiranja u sportu, kulturi, infrastrukturi, socijalnoj potpori…, od kojih se može istaknuti povećanje potpore umirovljenicima na ukupno 240 tisuća kuna, a veliki iznos usmjeren je i na poboljšanje rada metkovskih vrtića gdje je zahvaljujući dobivenim sredstvima iznos namijenjen vrtićima s 4 milijuna povećan na oko 11 milijuna kuna.

U raspravi o Izmjeni i dopunama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture na području Grada Metkovića za 2018. godinu, vijećnik Stipe Gabrić Jambo upozorio je da je stanje alarmantno te sve vijećnike i političke aktere pozvao je na održavanje tematske sjednice o odlagalištu otpada i sortirnici na području Metkovića.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Također, kroz točke dnevnog reda raspravljalo se o financiranju neprofitnih udruga i sportskih klubova, radu gradskih vrtića, božićnica umirovljenicima, te reviziji raspodjele poljoprivrednih zemljišta o čemu detaljno možete pogledali u video prilogu kojeg smo uživo prenosili putem naše Facebook stranice.

Sveznalica 7400xXpx

Piše/Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije