Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOLINA NERETVE DOBILA 15 NOVIH DADILJA

Uspješno završena prva godina projekta ‘Od obrazovanja, do zapošljavanja’

Objavljeno prije

2105_dodjela dipoma, dadilje, Udruga DOBRA (22)

Danas je u galeriji Gradskog kulturnog središta 15 žena dobilo diplome o završetku tečaja za dadilje u sklopu projekta Od obrazovanja do zapošljavanja koji provodi Udruga DOBRA.

Sveznalica 7400xXpx

Riječ je o uspješno završenoj prvoj godini trogodišnjeg programa u kojem će se, uz dadilje, osposobiti njegovatelji i pomoćni kuhari.

Simona Pavlović iz Udruge DOBRA rekla je da je su neki od ciljeva projekta  smanjenje socijalne isključenosti žena starijih od 40 godina i drugih socijalno osjetljivih skupina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Ciljevi programa koji će se ostvariti u ove tri godine su smanjenje socijalne isključenosti i drugih socijalno osjetljivih skupina kao što su žene starije od 40 godina ili nezaposlene žene sa područja doline Neretve te ruralnih područja Dubrovačko-neretvanske županije i Splitsko-dalmatinske županije, povećanje međusektorske suradnje između organizacija civilnog društva i jedinica lokalne samouprave, ustanova socijalne skrbi i odgojno-obrazovnih ustanova te poboljšanje kvalitete života socijalno osjetljivih skupina kroz njihovo aktivno sudjelovanje na programskim aktivnostima stjecanjem novih znanja i vještina te stjecanje mogućeg budućeg zaposlenja – rekla je Pavlović

Suradnici Udruge DOBRA u programu pomoću kojeg se osposobilo petnaest novih dadilja su Dječji vrtić Metković, Dječji vrtić Ploče i Udruga osoba sa invaliditetom Prijatelj, a partneri su Pučko otvoreno učilište ‘Petar Zrinski’ iz Zagreba, Centar za socijalnu skrb Metković i Grad Metković, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

V.d. ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta ‘Petar Zrinski’, Dimitrije Miholjević, rekao je da će osoposobljavanje za dadilje ženama iz doline Neretve uvelike pomoći da se aktiviraju na tržištu rada.

– Jedan od najtraženijih naših programa u zadnjih nekoliko godina je upravo program osposobljavanja za dadilje. Pokazao se iznimno uspješnim jer se velika većina polaznica uspješno aktivira na tržištu rada nakon završetka programa te nam se iz svake grupe uvijek netko vrati sa pohvalama i govore nam koliko imje taj program pomogao da se aktiviraju na tržištu rada. Osobe koje završe program mogu otvoriti obrt za čuvanje djece te  im posebno pomaže u sredima poput Metkovića, cijele doline Neretve i drugih dijelova Dubrovačko-neretvanske županije. Prepoznata je potreba za jednim ovakvim programom budući da se on ne izvodi u ovom dijelu Hrvatske. Iz tog razloga, uspostavljena je suradnja između Udruge DOBRA i Pučkog otvorenog učilišta Petar Zrinski na projektu koji provodi udruga – rekao je Miholjević i dodao da se veseli nastavku suradnje s udrugom.

Novim dadiljama čestitamo! Njihovom veselju nije bilo kraja, čemu kao dokaz donosimo fotogaleriju s događaja.

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Sveznalica 7400xXpx

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije