Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RADOVI ODLIČNO NAPREDUJU

Uskoro spajanje posljednjeg segmenta Mosta Ston

Objavljeno prije

Izgradnja mosta Ston jedan je od najzahtjevnijih objekata u projektu Cestovnog povezivanja južne Dalmacije. Riječ je o mostu koji povezuje tunele Polakovica i Supava identične duljine od 1,2 kilometra. Iako je danas bilo u planu povezivanje posljednjeg, šestog segmenta rasponske konstrukcije, ono je zbog vjetra, privremeno odgođeno. Radovi na ovom mostu, koji će biti dug 485 metara, izvrsno napreduju.

Uz ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i njegove suradnike, gradilište kraj Broca danas su obišli saborski zastupnik Branko Bačić, župan Nikola Dobroslavić, zamjenik župana Joško Cebalo, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i drugi visoki uzvanici.

Ministar Butković na gradilištu je najavio skoro potpisivanje ugovora za izradu studijske dokumentacije za autocestu do Dubrovnika s obzirom na to da je proveden postupak javne nabave.

Radove na Mostu Ston izvodi grčki Avax, a riječ je o sustavu tunel-most-tunel. Podsjetimo, projekt Cestovne povezanosti s južnom Dalmacijom osim izgradnje Pelješkog mosta podrazumijeva i izgradnju 12 kilometara pristupnih cesta, mostova, vijadukta, stonske obilaznice te poboljšanje i proširenje pojedinih dionica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

POLICIJA OBJAVILA VAŽNO UPOZORENJE

Oprezno u prometu! U samo jednom danu poginula tri motociklista i putnik

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tri vozača i jedan putnik na motociklu izgubili su život u subotu na hrvatskim prometnicama, izvijestilo je Ravnateljstvo policije, koje je objavilo savjete i preporuke motociklistima i mopedistima kako bi se smanjilo stradavanja i povećala sigurnost tih sudionika u prometu.

Lijepo vrijeme očekivano je izmamilo na prometnice ljubitelje motocikala i mopeda, ali samo u subotu su poginule četiri osobe – tri vozača i jedan putnik na motociklu, objavila je policija po čijim je podacima u prvih pet mjeseci 2022. poginulo 12 vozača motocikala i četiri vozača mopeda.

Lani su na hrvatskim prometnicama smrtno stradala 64 vozača i putnika na motociklima i mopedima, a u prošlih pet godina 267, što znači da se svaka peta osoba poginula u prometnim nesrećama u proteklom razdoblju nalazila na mopedu ili motociklu.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve nesavjesnih vozača ostalih vozila koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, no motociklisti često i zbog svog neodgovornog ponašanja stradavaju u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu.

Policija je na svojim internetskim stranicama objavila savjete te najčešće greške motociklista zbog kojih stradavaju, kao što su neprilagođena brzina, vožnja po površinama koje nisu namijenjene za tu vrstu vozila, precijenjene vozačke sposobnosti, vožnja između zaustavljenih kolona vozila.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vozačima mopeda i motocikala policija savjetuje da prije vožnje očistite vizir, stave zaštitnu kacigu i pravilno je zategnu, koristite i drugu zaštitnu opremu te da zbog teže uočljive siluete na cesti nose svjetliju odjeću i kacigu, življih boja, odnosno s reflektirajućim detaljima.

“Poštujte ograničenja dopuštene brzine, prilagodite brzinu vožnje uvjetima na cesti, provjerite tlak u gumama, upalite dnevno ili kratko svjetlo, ne vozite pod utjecajem alkohola ili droga, prilikom vožnje u skupini vozite u slijedu jedan iza drugoga”, također su neki od savjeta.

Vozači automobila u odnosu na motoriste najčešće oduzimaju prednost prolaska prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, te ne pridaju dovoljno pozornosti toj kategoriji vozača kojim im se često nađu u tzv. mrtvom kutu bočnog ogledala.

Česte greške vozača automobila su i neoprezno skretanje ili prestrojavanje bez pokazivača smjera.

U prometnoj nesreći koja se u subotu poslijepodne dogodila na cesti Čakovec-Štefanec život je izgubio vozač motocikla, izvijestila je međimurska policija. Dvije osobe poginule su noćas u Vrgorcu nakon pada s motocikla, izvijestila je u subotu ujutro splitsko-dalmatinska policija, prenosi Dnevnik.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije