Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

POZIVNICA NA PUTOVANJE SVEMIRSKIM BESKRAJEM

Uskoro počinje 2. Umjetnički festival Zen Opuzen

Objavljeno prije

Street Zen, Opuzen

Umjetnički festival “Zen Opuzen”, u organizaciji Udruge Santa Valerio, je zamišljen kao platforma za uvođenje novih kulturno – društvenih aktivnosti u Opuzenu. Nastao je sa ciljem da Dolinu Neretve približimo svijetu odnosno svijet Dolini i ove godine će se održati od 1. do 3. srpnja

Sveznalica 7400xXpx

Više nego pozitivni dojmovi sa prošlogodišnjeg, prvog, izdanje Festivala su najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa te smo se ove godine još ozbiljnije uhvatila organizacije što će se ogledati kroz umjetnički i organizacijski iskorak.

Po želji najmlađih i najvažnijih posjetitelja, tematski se bavimo putovanjem kroz svemirski beskraj. Zato će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za odlazak na Mars odakle se zadnji dan Festivala očekuje spektakularno lansiranje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Uz Raketni centar, u sklopu trodnevne manifestacije, likovni umjetnici/grafiteri će oslikavati opuzenske zidove i fasade, stvarati skulpture od slame, ocrtavati fraktale na pjesku, organizirati izložbe, radionice i igraonice za djecu, režirati vatromet, partijati, biciklirati “od zida do zida” te sudjelovati u još puno zanimljivih događaja

Opuzen će za vrijeme trajanja Festivala postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela što će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome, u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine.

Svoj dolazak su najavili neki od najeminetnijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my pump, Zagreb), Modul (Zagreb), Aser Aser (Mostar), Stjepan Tadić (Zagreb), Luka Tomić (Široki Brijeg), Robin Abramovic (Austrija), Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek), Jasenka Hoffmann. Za specijalne efekte će biti zadužena Mirnovec Pirotehnika, a za kvalitetan glazbeni program DJ Žac, DJ Cosmo, Marina Mimoza i mnogi drugi. Ostale detalje kao i sam raspored događanja možete naći na facebook stranici “Street Art Zen Opuzen”.

Posjetite nas u Opuzenu za vrijeme trajanja Festivala i napunite se pozitivnom energijom!

Svi smo mi u blatu života, samo što neki od nas gledaju u zvijezde.

Oscar Wilde

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije