Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
GAZ Benz 1200x400px
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1

POZIVNICA NA PUTOVANJE SVEMIRSKIM BESKRAJEM

Uskoro počinje 2. Umjetnički festival Zen Opuzen

Objavljeno prije

Street Zen, Opuzen

Umjetnički festival “Zen Opuzen”, u organizaciji Udruge Santa Valerio, je zamišljen kao platforma za uvođenje novih kulturno – društvenih aktivnosti u Opuzenu. Nastao je sa ciljem da Dolinu Neretve približimo svijetu odnosno svijet Dolini i ove godine će se održati od 1. do 3. srpnja

Više nego pozitivni dojmovi sa prošlogodišnjeg, prvog, izdanje Festivala su najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa te smo se ove godine još ozbiljnije uhvatila organizacije što će se ogledati kroz umjetnički i organizacijski iskorak.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Po želji najmlađih i najvažnijih posjetitelja, tematski se bavimo putovanjem kroz svemirski beskraj. Zato će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za odlazak na Mars odakle se zadnji dan Festivala očekuje spektakularno lansiranje.

Uz Raketni centar, u sklopu trodnevne manifestacije, likovni umjetnici/grafiteri će oslikavati opuzenske zidove i fasade, stvarati skulpture od slame, ocrtavati fraktale na pjesku, organizirati izložbe, radionice i igraonice za djecu, režirati vatromet, partijati, biciklirati “od zida do zida” te sudjelovati u još puno zanimljivih događaja

Sveznalica 7400xXpx

Opuzen će za vrijeme trajanja Festivala postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela što će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome, u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine.

Svoj dolazak su najavili neki od najeminetnijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my pump, Zagreb), Modul (Zagreb), Aser Aser (Mostar), Stjepan Tadić (Zagreb), Luka Tomić (Široki Brijeg), Robin Abramovic (Austrija), Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek), Jasenka Hoffmann. Za specijalne efekte će biti zadužena Mirnovec Pirotehnika, a za kvalitetan glazbeni program DJ Žac, DJ Cosmo, Marina Mimoza i mnogi drugi. Ostale detalje kao i sam raspored događanja možete naći na facebook stranici “Street Art Zen Opuzen”.

Posjetite nas u Opuzenu za vrijeme trajanja Festivala i napunite se pozitivnom energijom!

Svi smo mi u blatu života, samo što neki od nas gledaju u zvijezde.

Oscar Wilde

PROJEKTI 'ŠKOLA AMBASADOR EU PARLAMENTA' I 'ERASMUS PLUS BIG DATA'

Metkovski gimnazijalci na mobilnostima u Španjolskoj i Bugarskoj

Objavljeno prije

Učenici i profesori Gimnazije Metković su s dva odvojena projekta boravili u Španjolskoj i Bugarskoj. Jedan tim je u sklopu EU programa Škola ambasador Europskog parlamenta boravio u Alicanteu u Španjolskoj, a drugi s Erasmus plus projektom Big Data Unites the Sciences and the Arts u Varni u Bugarskoj.

Gimnazijalci s EU projektom u Španjolskoj

Učenici gimnazije Metković koji sudjeluju u programu Škole ambasadori Europskog parlamenta u pratnji profesorica Branke Vladimir i Klaudije Soldatić posjetili su grad Alicante u Španjolskoj gdje ih je ugostila škola IES Jaime II u sklopu njihovog projekta Cultural transformation and sustainability.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Zajedno sa španjolskim domaćinima i učenicima iz Italije i Nizozemske naši su ambasadori juniori učili o održivom razvoju, odgovornom gospodarenju i zajedničkim europskim vrijednostima, te su promovirali institucije Europske unije i nadolazeće izbore za Europski parlament.

U ovoj suradnji škola, koja će se nastaviti slijedeće školske godine posjetom Gimnaziji Metković, sudjelovali su učenici prvih i drugih razreda Tea Jurković, Toni Čović, Toni Tolj, Luka Antunović, Joško Mislim, Petra Jelavić, Iva Jakić i Nika Kozina.

Sveznalica 7400xXpx

Projekt BIG DATA Gimnazije Metković nastavlja se u Bugarskoj

U sklopu Erasmus plus projekta Big Data Unites the Sciences and the Arts učenice Gimnazije Metković u pratnji profesorica Petre Ujdur i Ivane Menalo sudjelovale su ovaj tjedan u mobilnosti u gradu Varna, Bugarska, gdje su ih ugostili domaćini škole Akademik Metodi Popov.

Zajedno s učenicima iz Bugarske, Španjolske, Italije, Estonije i Turske naše su učenice radile na obradi velikih baza podataka i recikliranju, te su upoznale znamenitosti i tradicije grada Varne i obale Baltičkog mora.

U ovoj aktivnosti učenja, podučavanja i osposobljavanja sudjelovale su učenice prvih i drugih razreda Korina Obrvan, Gabrijela Mandić, Petra Veraja, Filipa Menalo i Mija Džajić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije