Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

POZIVNICA NA PUTOVANJE SVEMIRSKIM BESKRAJEM

Uskoro počinje 2. Umjetnički festival Zen Opuzen

Objavljeno prije

Street Zen, Opuzen

Umjetnički festival “Zen Opuzen”, u organizaciji Udruge Santa Valerio, je zamišljen kao platforma za uvođenje novih kulturno – društvenih aktivnosti u Opuzenu. Nastao je sa ciljem da Dolinu Neretve približimo svijetu odnosno svijet Dolini i ove godine će se održati od 1. do 3. srpnja

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Više nego pozitivni dojmovi sa prošlogodišnjeg, prvog, izdanje Festivala su najbolji pokazatelj da je šira zajednica željna umjetničkih izričaja ovog tipa te smo se ove godine još ozbiljnije uhvatila organizacije što će se ogledati kroz umjetnički i organizacijski iskorak.

Po želji najmlađih i najvažnijih posjetitelja, tematski se bavimo putovanjem kroz svemirski beskraj. Zato će na obali Male Neretve i na Starom Mostu niknuti Raketni centar za odlazak na Mars odakle se zadnji dan Festivala očekuje spektakularno lansiranje.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Uz Raketni centar, u sklopu trodnevne manifestacije, likovni umjetnici/grafiteri će oslikavati opuzenske zidove i fasade, stvarati skulpture od slame, ocrtavati fraktale na pjesku, organizirati izložbe, radionice i igraonice za djecu, režirati vatromet, partijati, biciklirati “od zida do zida” te sudjelovati u još puno zanimljivih događaja

Opuzen će za vrijeme trajanja Festivala postati bogatiji za više desetaka umjetničkih djela što će ga pretvoriti u pravu galeriju na otvorenome, u kojoj će se moći besplatno uživati tokom cijele godine.

Svoj dolazak su najavili neki od najeminetnijih umjetnika i grafitera iz Hrvatske i regije kao što su Boris Bare (Pimp my pump, Zagreb), Modul (Zagreb), Aser Aser (Mostar), Stjepan Tadić (Zagreb), Luka Tomić (Široki Brijeg), Robin Abramovic (Austrija), Nikola Faller (Udruga Slama, Osijek), Jasenka Hoffmann. Za specijalne efekte će biti zadužena Mirnovec Pirotehnika, a za kvalitetan glazbeni program DJ Žac, DJ Cosmo, Marina Mimoza i mnogi drugi. Ostale detalje kao i sam raspored događanja možete naći na facebook stranici “Street Art Zen Opuzen”.

Posjetite nas u Opuzenu za vrijeme trajanja Festivala i napunite se pozitivnom energijom!

Svi smo mi u blatu života, samo što neki od nas gledaju u zvijezde.

Oscar Wilde

ROKO TOLIĆ 740/300px

JVP METKOVIĆ BOGATIJI ZA NOVO VOZILO

Gradonačelnik Milan vatrogascima uručio ključeve novoga vozila s ljestvama, vrijednog 400 tisuća kuna

Objavljeno prije

Vatrogasna zajednica Grada Metkovića dobila je novo vozilo s ljestvama, a ključeve je zapovjedniku Juri Pilju danas predao gradonačelnik Dalibor Milan, uz nazočnost županijskoga vatrogasnog zapovjednika Stjepana Simovića, pripadnika JVP-a Metković te članova DVD-a Metković i DVD-a Vid.

Nove auto-ljestve, ukupne vrijednosti 400 tisuća kuna, nabavljene su sredstvima Vatrogasne zajednice Grada Metkovića koju financira Grad Metković, a s rasponom od 32 metra omogućit će metkovskim vatrogascima pristup svim zgradama u slučaju požara te drugih nesreća.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Vrlo je bitno naglasiti da će novo vozilo povećati sigurnost svih naših građana. Ovo je nastavak ulaganja Grada Metkovića u razvoj vatrogastva, za što smo u protekle četiri godine izdvojili više od 2,8 milijuna kuna. Ovo vozilo ujedno je i treće koje smo nabavili, a uskoro u Metković stiže i četvrto, tzv. šumsko vozilo. Čestitam svima koji su sudjelovali u realizaciji projekta. Ponosan sam što sam danas imao priliku sudjelovati i u demonstraciji rada novih auto-ljestvi, a našim vatrogascima u budućnosti želim što više vježbi, a što manje intervencija, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan prilikom primopredaje vozila.

Zadovoljstvo novim vozilom istaknuo je i zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Metkovića Jure Pilj.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

– Ove ljestve su vrlo bitne za operativnu sposobnost bilo koje postrojbe, što se dosada više puta pokazalo u raznim intervencijama. Vrijedne su 400 tisuća kn, a ako spase samo jedan život ispunit će svoju funkciju. Zahvaljujem se Gradu Metkoviću, bez kojega ovo ne bi bilo moguće, – kazao je Pilj.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije