Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

PREDUVJET ZA URBANISTIČKI RAZVOJ ŠIBENICE

Uskoro kreće probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina (Izvori)

Objavljeno prije

Šibenica

Hrvatske šume na zahtjev Grada Metkovića početkom druge polovice kolovoza kreću u probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina. Radi se o prometnici široj od 4,5 metara i dugoj 2,5 kilometara. Na ovaj način grad Metković povećat će sigurnost obrane od požara, a ujedno dobit će i alternativni pravac kojem namjena može biti višestruka. Također, ovom trasom rješava se i veliki prometni problem koji se stvara prilikom velikih sprovoda.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Riječ je o projektu vrijednom gotovo pola milijuna kuna, u cijelosti financiranom od Hrvatskih šuma, za koje gradonačelnik Dalibor Milan ima samo riječi hvale.

– Svjedoci smo svi što se događalo proteklih godinu dana kada se gradila kanalizacija u ulici Vladimira Nazora i Ante Starčevića, doživjeli smo prometni kolaps. Na ovaj način više se to više nikada neće dogoditi. Ovom prilikom moram se zahvaliti Hrvatskim šumama, posebice gospodinu Ivanu Melvanu koji je prepoznao važnost ovog problema i koji je zaista promptno reagirao, – rekao je Milan.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Također, ne treba izostaviti ni još jednu jako bitnu činjenicu, a to je da se ovom trasom stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj tog dijela grada. Dakle, ruta kojom ova cesta prolazi, počevši od Lovačke kućice, proteže iznad Gubavih kuća i spušta do Grudine, odnosno zavoja iznad Izvora, stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj Šibenice.

Izvođač ovih radova biti će Hrvatske šume i radovi će trajati dva mjeseca.

Piše/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

ROKO TOLIĆ 740/300px

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije