Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PREDUVJET ZA URBANISTIČKI RAZVOJ ŠIBENICE

Uskoro kreće probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina (Izvori)

Objavljeno prije

Šibenica

Hrvatske šume na zahtjev Grada Metkovića početkom druge polovice kolovoza kreću u probijanje puta na trasi Lovačka kuća – Grudina. Radi se o prometnici široj od 4,5 metara i dugoj 2,5 kilometara. Na ovaj način grad Metković povećat će sigurnost obrane od požara, a ujedno dobit će i alternativni pravac kojem namjena može biti višestruka. Također, ovom trasom rješava se i veliki prometni problem koji se stvara prilikom velikih sprovoda.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo pola milijuna kuna, u cijelosti financiranom od Hrvatskih šuma, za koje gradonačelnik Dalibor Milan ima samo riječi hvale.

– Svjedoci smo svi što se događalo proteklih godinu dana kada se gradila kanalizacija u ulici Vladimira Nazora i Ante Starčevića, doživjeli smo prometni kolaps. Na ovaj način više se to više nikada neće dogoditi. Ovom prilikom moram se zahvaliti Hrvatskim šumama, posebice gospodinu Ivanu Melvanu koji je prepoznao važnost ovog problema i koji je zaista promptno reagirao, – rekao je Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Također, ne treba izostaviti ni još jednu jako bitnu činjenicu, a to je da se ovom trasom stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj tog dijela grada. Dakle, ruta kojom ova cesta prolazi, počevši od Lovačke kućice, proteže iznad Gubavih kuća i spušta do Grudine, odnosno zavoja iznad Izvora, stvara veliki preduvjet za urbanistički razvoj Šibenice.

Izvođač ovih radova biti će Hrvatske šume i radovi će trajati dva mjeseca.

Piše/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

GABELA

Dvije osobe privedene, uzgajali canabis u plasteniku

Objavljeno prije

U četvrtak, 13.10.2022. godine, djelatnici Sektora krim. policije MUP-a HNŽ lišili su slobode dvije osobe iz Gabele, I.R .(1980) i N.R.(1980), zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, javio je Čaportal.

Naime, temeljem pismene Naredbe Općinskog suda Čapljina izvršen je pretres plastenika u Gabeli, na zemlji u vlasništvu I. R., kojom prilikom je pronađeno ukupno 15 stabljika koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu Canabis, visine 2,40 m.

Osobe su zadržane radi kriminalističke obrade, a o svemu je upoznat tužitelj, navodi se u informaciji MUP-a HNŽ.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije