Ostanimo u kontaktu

NAJVEĆI HIT U 2017. GODINI GOSTUJE U PLOČAMA

Urnebesni regionalni kazališni hit – komedija ‘Dame biraju’

Objavljeno prije

dame biraju

Nakon ogromnog uspjeha diljem regije komedija ALTEATRA Sarajevo DAME BIRAJU  rasprodala je  dvorane u svim gradovima Hrvatske – samo u Splitu i Zagrebu igrala je više od 20 puta gdje je rasprodana tjednima ranije a lista čekanja za nove izvedbe je do sada nezapamćena.  Metkovska ženska publika je imala priliku gledati ovog ljeta u Ljetnom Kinu Metković gdje su sarajevski glumci ispračeni ovacijama.

Ovaj urnebesni kazališni hit koji obiluje plesnim točkama, izvrsnom glazbom i publiku nasmijava do suza nakon nastupa u svim večim gradovima Hrvatske nastupiti će napokon u PLOČAMA u DOMU ŠPORTOVA .

Pločanska  publika uživati će u ovom hitu u nedjelju 18.veljače 2018. s početkom u 19 sati u DOMU ŠPORTOVA PLOČE.

Ni jedna predstava do sada nije pobrala ovakvo oduševljenje mahom ženske publike ali nisu rijetki ni pripadnici jačeg spola koji uživaju u urnebesnom humoru ove komedije koji se proteže od početka do kraja.

Riječ je o uprizorenju poznatog hita Full monty – Skidajte se do kraja – u kojoj igraju sedmorica veličanstvenih – trenutno najtraženijih sarajevskih glumaca.

Predstava govori o nezaposlenim mladićima koji u životu imaju višak slobodnog vremena, a kako bi to promijenili pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu. Mladići prihvate taj izazov i počnu mukotrpno vježbati sa trenericom, do vrhunca predstave kada se publika u kazalištu pretvara u publiku noćnog kluba.
Pored neprestano napete situacije koju nam predstava donosi i smijeha do suza  u komičnim situacijama, poseban začin daju plesne točke. Vrhunac predstave je završna koreografija pred samo skidanja glumaca “do kraja“ na opće zadovoljstvo publike.  Uzavrela atmosfera kakva se ne pamti u kazališnim dvoranama prati ovu ekipu gdje god nastupa a o  popularnosti ove predstave u regiji govori i činjenica da je u dvije godine svoga postojanja odigrana više od 300 puta a dvorane su rasprodane i po mjesec dana ranije. Fenomen ove predstave je taj što se gleda  više puta.

Predstava čiju režiju potpisuje poznati kazališni redatelj Admir Glamočak dobila je brojne nagrade na kazališnim festivalima diljem regije.  Igraju: Nancy Abdel Sakhi, Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Damir Kustura, Mirza Dervišić/Sanjin Arnautović / Scenografija i kostimografija: Lejla Hodžić.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti u sustavu EVENTIMA  (prodajna mjesta kiosci TISKA, i online www.eventim.hr) a od 05.02. ulaznice će biti u prodaji I u PIZZERIJI OLIVA u DOMU ŠPORTOVA PLOČE. Broj ulaznica ograničen.

URNEBESNI REGIONALNI KAZALIŠNI HIT-KOMEDIJA “DAME BIRAJU”
ALTEATAR SARAJEVO – redatelj: Admir Glamočak

UDRUGA VETERANA 4. GBR

Svečano obilježavanje Dana dubrovačkih branitelja

Objavljeno prije

Dana 6. prosinca 1991. izveden je najžešći neprijateljski napad s kopna mora i zraka na neokupirani  uži dio grada Dubrovnika.

Malobrojni branitelji odbili su neprijateljski napad, a najveće borbe vodile su se na Srđu oko tvrđave Imperijal i u Sustjepanu. Taj dan izabran je za Dan dubrovačkih branitelja koji se ove godine obilježava osmodnevnim aktivnostima. Na svečanostima obilježavanja jučer i danas sudjelovalo je izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije.

U četvrtak, 5. prosinca održan je Križni put padinama Srđa do tvrđave Imperijal na kojem su sudjelovali branitelji, pripadnici HV-a i MUP-a i ostali građani. U studenom 1991. godine četiri pripadnika 4. gardijske brigade svoje živote položili su na Oltar Domovine kod utvrde Strinćjera. Kod spomen obilježja na mjestu pogibije veterani 4. gbr zapalili su svijeće.

U petak 6. prosinca najviša državna i vojna izaslanstva, brojne udruge branitelja i ostali položili su vijence i zapalili svijeće na groblju Boninovo i kod križa na vrhu Srđa. Malom svečanošću poslijepodne je svečano imenovana ulica generala Janka Bobetka, ratnog zapovjednika Južnog bojišta tijekom oslobađanja dubrovačkog primorja i deblokade grada 1992. godine. Na groblju u Sustjepanu održan je spomen na četvoricu poginulih branitelja Sustjepana, među kojima su dvojica pripadnika 4. gardijske brigade stradalih 6. prosinca 1991. Izaslanstvo udruge veterana 4. gbr kod spomen obilježja zapalilo je svijeće.

U obrani Dubrovnika u listopadu 1991. sudjelovao je i jedan vod gardista iz A satnije ZNG Metković kojom prilikom je ranjen i zarobljen pripadnik Zoran Kaleb.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije