Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

'BISER MORA' - FISH EDITION 2022.

Ugostitelji Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate na međunarodnom natjecanju na Braču

Objavljeno prije

17. zdanje međunarodnog natjecanja otvoreno je u petak, 8. travnja navečer, u Svpetrvs Resortu, u organizaciji Međunarodne udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu. Radi se o jednom od najvećih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe.

Broj sudionika ove godine je došao do broja 500, od čega je preko 200 natjecatelja. Od jutra u subotu krenula su natjecanja 37 kuharskih timova iz 24 srednje ugostiteljske škole, ih Hrvatske, Crne Gore, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.

Sudjelovalo je i šest timova Visokih ugostiteljskih škola. Natjecalo se u individualnim kuharskim kategorijama. Ove godine uvedena su i natjecanja učenika koji se školuju za konobare u kategoriji pripreme tartar bifteka te flambiranju slatkog jela. Budući barmeni su pokazali kako se snalaze u sinkroniziranom posluživanju, a dvočlani srednjoškolski timovi (kuhar i konobar) u kategoriji Chef’s table pripremali i posluživali menu od tri slijeda.

Srednja škola Metković je i ove godine ostvarila odlične rezultate. U kategoriji JTI Petra Volarecić i Jelena Knežić su osvojili brončanu medalju, dok su Romano VerajaLuka Begić osvojili srebrnu.  U dvočlanoj kategoriji Nina Jarak je osvojila srebrnu medalju, a Petar Dominiković brončanu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U sinkroniziranom posluživanju konobara Luka Dominiković i Jure Bukovac su osvojili srebrnu medalju.

Mentori kuharima su Mijo Ćelić, Dana Paponja i Vedran Perić, dok je konobarima Rade  Nikoletić.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima na odličnom i sad već pomalo tradicionalnom uspjehu naše škole na ovom prestižnom natjecanju!

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije