Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

'BISER MORA' - FISH EDITION 2022.

Ugostitelji Srednje škole Metković ostvarili odlične rezultate na međunarodnom natjecanju na Braču

Objavljeno prije

17. zdanje međunarodnog natjecanja otvoreno je u petak, 8. travnja navečer, u Svpetrvs Resortu, u organizaciji Međunarodne udruge šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) sa sjedištem u Splitu. Radi se o jednom od najvećih kuharskih natjecanja i gastro festivala u ovom dijelu Europe.

Broj sudionika ove godine je došao do broja 500, od čega je preko 200 natjecatelja. Od jutra u subotu krenula su natjecanja 37 kuharskih timova iz 24 srednje ugostiteljske škole, ih Hrvatske, Crne Gore, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.

Sudjelovalo je i šest timova Visokih ugostiteljskih škola. Natjecalo se u individualnim kuharskim kategorijama. Ove godine uvedena su i natjecanja učenika koji se školuju za konobare u kategoriji pripreme tartar bifteka te flambiranju slatkog jela. Budući barmeni su pokazali kako se snalaze u sinkroniziranom posluživanju, a dvočlani srednjoškolski timovi (kuhar i konobar) u kategoriji Chef’s table pripremali i posluživali menu od tri slijeda.

Srednja škola Metković je i ove godine ostvarila odlične rezultate. U kategoriji JTI Petra Volarecić i Jelena Knežić su osvojili brončanu medalju, dok su Romano VerajaLuka Begić osvojili srebrnu.  U dvočlanoj kategoriji Nina Jarak je osvojila srebrnu medalju, a Petar Dominiković brončanu.

U sinkroniziranom posluživanju konobara Luka Dominiković i Jure Bukovac su osvojili srebrnu medalju.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Mentori kuharima su Mijo Ćelić, Dana Paponja i Vedran Perić, dok je konobarima Rade  Nikoletić.

Čestitke učenicima i njihovim mentorima na odličnom i sad već pomalo tradicionalnom uspjehu naše škole na ovom prestižnom natjecanju!

DRAGO | DEJO | MARIJO

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija

Objavljeno prije

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija i za večeras najavljuje urnebesni provod uz harmoniku, dva virtuoza i ‘tigrom’ na bubnjevima. Riječ je boemskom trojcu Dragi, Deji i Mariju koji svojim repertoarom pogađaju ‘u dušu’.

Cijene nisu inflacijske, nego promotivne i zabava je zagarantirana. Bez prevelike gužve i gaženja, lijepo rashlađeno i klimatzirano, točno za opustiti se, ističu iz Padrino bara.

Rezervacije u DM a prvih 5 rezervacija ostvaruje pravo na bocu po 50% nižoj cijeni (do 23:00).

Na Instagram profilu Padrino bar tagirajte ekipu s kojom dolazite, a najsretniji dobiva bocu ‘s kuće’.

Vidimo se u Padrino baru!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije