Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

PROSLAVA '90+'

Udruga ‘Otac Ante Gabrić’ oblježila rođendane najstarijih korisnika

Objavljeno prije

Udruga Otac Ante Gabrić, 90+ 5

U Udruzi Otac Ante Gabrić jutros je bilo raspjevano i veselo – održana je proslava 90+ koja se već drugu godinu održava pred Staru godinu.

Jedna od organizatorica dnevnih aktivnosti u Udruzi Otac Ante Gabrić, Paula Miličević, kazala je da je da se, iako se individualni rođendani u udruzi slave kroz cijelu godinu, zabavom žele obilježiti rođendani korisnika starijih od devedeset godina.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

– Odlučili smo zajednički proslaviti rođendane naših korisnika koji su ove godine navršili 90 godina, ali i rođendane svih koji su stariji od 90. Danas devedeseti rođendan slave gospođa Marija Popovac, gospođa Draga Bebić i gospodin Ante Dominiković čija supruga također ima devedeset godina, ali nije bila u mogućnosti doći.

Na proslavi se nisu puhale svjećice, ali rezala se torta. Unatoč početnom nećkanju zbog kiše, došli su svi korisnici, pa i oni mlađi 90, koje nisu uhvatile viroze.

Sveznalica 7400xXpx

U udruzi se kroz razne aktivnosti poput ove potiče aktivno starenje, a u organizaciji su pomogle i gerontodomaćice.

Školska djeca sudjelovala u predbožićnim aktivnostima korisnika udruge

Proslava rođendana samo je jedna od aktivnosti udruge u blagdansko vrijeme. Tako su korisnike prošli tjedan u nekoliko navrata posjetili učenici 1.a, 1.b i 1.c razreda OŠ Stjepana Radića i 2.b razreda OŠ don Mihovila Pavlinovića te su s njima sudjelovali u radionici Božiću u susret te su naučili kako kako od starih staklenki pomoću salvetne tehnike napraviti svijećnjak s božićnim motivom. Družilo se i uz igrokaze, božićne pjesme, te su zaigrali igru kipova.

Marija Jeramaz

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije