Ostanimo u kontaktu

POZIV NA DRUŽENJE

Udruga mladih Kolektiv poziva mlade da im se pridruže

Objavljeno prije

Udruga mladih Kolektiv, udruga je koja ima misiju da umreži sve mlade koji žele razvijati svoje sposobnosti, stjecati nova znanja, družiti se, zabavljati i stvarati zajednicu po mjeri mladih.

Udruga mladih registrirana je prije 15. godina te djeluje kontinuirano sa povremenim prekidima dok ovaj saziv već 2 godine marljivo radi. Operativni dio Kolektiva čini mali broj članova što dokazuje da se jako puno toga može napraviti kad se hoće pa čak i u ovoj našoj dolini. Građani doline Neretve prepoznali su naša nastojanja te smo tokom realizacije projekata raznih tematika, od street art fest-a, radionice filma, fotografije, mozaika do organiziranja projekcija i humanitarnih akcija dobili podršku. Ipak, kako rastemo kao organizacija tako nam rastu i potrebe za novim ljudima koji su spremni dio svog slobodnog vremena odvojiti za svoj osobni razvoj i razvoj zajednice u cjelini preko Udruge.

Zato pozivamo sve mlade i one koji se tako osjećaju da nam se pridruže u petak, 15. veljače, u 20.00h u Volonterskom centru Dobra. Tu će imati priliku upoznati se sa dosadašnjim radom Kolektiva i budućim planovima.

Isto tako možete nam se javiti na 091 949 5494 (Ivan), poslati upit na kolektiv.metkovic1@gmail.com ili u inbox facebook profila Udruga mladih Kolektiv ili preko instagrama kolektiv_insta ili se učlaniti preko stranice kolektiv.hr u rubrici članstvo. Radujemo se vašem dolasku !!!

Udruga mladih Kolektiv

TURISTIČKE PROGNOZE

TZ Grada Metkovića uspješno promovira neretvanske turističke potencijale

Objavljeno prije

Autor

Dolina Neretve svakako je u turističkom smislu iznimno privlačna destinacija, s obzirom na postojeće prirodne, arheološko -povijesne, kulturno-tradicijske, gastronomske i druge potencijale, pa je na tom području u posljednjih nekoliko godina stalno, za 10 do 15 posto rastao broj dolazaka gostiju i noćenja.

Prošle godine je zbog svima poznate zdravstvene krize u svijetu broj dolazaka bio manji, ali je ipak na području TZ Grada Metkovića ostvareno 65 posto noćenja od ostvarenog broja noćenja tijekom 2019.godine, ili 8.515 noćenja.

Inače, na spomenutom prostoru iznajmljuje se ukupno 417 postelja.

U posljednje vrijeme turističke aktivnosti intenziviraju se i u ruralnim područjima, poput Dragovije i drugih naselja, a Turistička zajednica sukladno svom programu i programima i projektima Dubrovačko-neretvanske županije poduzima brojne aktivnosti u promoviranju metkovskih i neretvanskih turističkih mogućnosti.

Direktorica TZ Grada Metkovića, Magdalena Ujdur Medar nam je rekla:

– I u prvih pet mjeseci broj dolazaka i noćenja na našem području je u plusu, a u posljednjih mjesec dana puno smo radili na promociji i razvoju ciklo turizma . Organizirali smo već nekoliko biciklističkih tura, bez obzira na to radi li se o amaterima ili poluamaterima a biciklistima smo omogućili da sami na nekoliko mjesta mogu popraviti svoj bicikl.

Naša TZ surađuje sa Županijskom Turističkom zajednicom, osobno sudjelujem na brojnim turističkim skupovima i prezentacijama, a surađujem i s agencijama iz Azije, Amerike, Europe…

Unatoč svim problemima nadam se da će ova sezona donijeti pozitivne rezultate, iako još nema dolazaka većih grupa turista. Nadam se da će tijekom ljeta i na jesen turisti dolaziti na foto safari izlete i na berbu mandarina, među ostalim. Grad Metković i dolina Neretve cijele godine nude turistima brojne sadržaje, ali se moramo truditi biti prepoznati u svijetu i svakim danom težiti novim sadržajima u turističkoj ponudi, – istaknula je Udjur Medar.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije