Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

06.10. SVJETSKI DAN CEREBRALNE PARALIZE

Udruga Leptirići obilježila Svjetski dan cerebralne paralize

Objavljeno prije

6. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize, tim povodom Udrugu cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići posjetili su učenici OŠ Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića sa svojim asistentima, učiteljicama i rukometašicama RA Jerkovac.

Uz smijeh, druženje, pjevanje i igranje društvenih igara, radili su plakate s temom rada “Asistivna tehnologija”.

Sveznalica 7400xXpx

Prenosimo kratki osvrt i video uradak članova Udruge Leptirići.

Dragi naši ove godine smo odlučili da vam nećemo pisati što je to cerebralna paraliza, jer smo sigurni da već znate.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U kratkom video isječku smo Vam htjeli skrenuti pažnju na to da su naša djeca i odrasli s cerebralnom paralizom naši ovozemaljski anđeli, koji nas iz dana u dan uče važnim stvarima. Za sreću je potrebno malo, samo zatvorite i otvorite oči i pogledajte sreća je ispred vas. Otvorite Vaša srca i neka Vas ljubav nahrani svojim čarobnim nitima.

Hvala Vam na svakom osmijehu, na svakom vašem koraku, na Vašoj beskonačnoj ljubavi. Hvala Vam što ste upravo nas pustili da budemo dio Vas i Vašeg životnog puta.

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije