Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJETSKI DAN PTICA SELICA

Udruga BIOM i Prirodoslovni muzej Metković organizirali promatranje ptica i edukativnu radionicu

Objavljeno prije

BIOM i Prirodoslovni muzej Metković - Ptice

U organizaciji Udruge BIOM i Prirodoslovnog muzeja Metković, prošloga četvrtka, 18. svibnja, u Gradskom parku Metković je organizirano promatranje ptica. Sudionici su dobili po dalekozor i na taj način priliku promatrati i komentirati oko petnaestak vrsta ptica koje tu obitavaju. Događaj je organiziran pod stručnim vodstvom Ivana Budinskog iz udruge BIOM, koji je nakon promatranja u Prirodoslovnom muzeju održao edukativno predavanje ‘Tajanstveni putnici‘ i radionicu na tu temu.

Svjetski dan ptica selica obilježava se svakog drugog vikenda u svibnju. Ovaj događaj je organiziran u cilju podizanja svijesti lokalnog stanovništva o važnosti Neretve u migraciji ptica, potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa, na koje svi skupa trebamo obratiti pažnju da bi Neretva ostala jedno značajno područje u seobi ptica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PROMETNA NESREĆA KOD KOMINA

U sudaru četiri osobna vozila nastala velika materijalna šteta

Objavljeno prije

U petak oko 8:00 došlo je do prometne nesreće na Jadranskoj magistrali između Komina i Opuzena.

Kako su nam rekli iz OKC-a, u nesreći su sudjelovala četiri osobna vozila, a kako doznajemo dva su se sudarila frontalno. Tri vozila su stranih registracijskih oznaka dok je jedno vozilo dubrovačkih registracija. U sudaru je ozlijeđena jedna osoba.

Promet se odvija bez zastoja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije