Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

SVJETSKI DAN PTICA SELICA

Udruga BIOM i Prirodoslovni muzej Metković organizirali promatranje ptica i edukativnu radionicu

Objavljeno prije

BIOM i Prirodoslovni muzej Metković - Ptice

U organizaciji Udruge BIOM i Prirodoslovnog muzeja Metković, prošloga četvrtka, 18. svibnja, u Gradskom parku Metković je organizirano promatranje ptica. Sudionici su dobili po dalekozor i na taj način priliku promatrati i komentirati oko petnaestak vrsta ptica koje tu obitavaju. Događaj je organiziran pod stručnim vodstvom Ivana Budinskog iz udruge BIOM, koji je nakon promatranja u Prirodoslovnom muzeju održao edukativno predavanje ‘Tajanstveni putnici‘ i radionicu na tu temu.

Svjetski dan ptica selica obilježava se svakog drugog vikenda u svibnju. Ovaj događaj je organiziran u cilju podizanja svijesti lokalnog stanovništva o važnosti Neretve u migraciji ptica, potrebi zaštite ptica selica i njihovih staništa, na koje svi skupa trebamo obratiti pažnju da bi Neretva ostala jedno značajno područje u seobi ptica.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije