Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OŠ STJEPANA RADIĆA ZA UKRAJINU

Učenici su i ovaj put pokazali naše veliko neretvansko srce

Objavljeno prije

Ovaj rat u Ukrajini sa svim strahotama koje sa sobom nosi uznemirava svakog dobronamjernog čovjeka i izvan granica Ukrajine. Mi u Hrvatskoj smo još i više osjetljivi na stradanja i patnje Ukrajinaca jer smo ne tako davno doživjeli sličnu ratnu agresiju, a posljedice i danas osjećamo.

Kad se u OŠ Stjepana Radića doznali da Hrvatski Crveni križ pokreće humanitarnu akciju za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, odlučeno je da će se u akciju uključiti i naši učenici i djelatnici.

Ravnateljica Božena Nikoletić je u dogovoru s ravnateljicom Crvenog križa Nelom Orlović obavijestila učenike i učitelje što je u ovom trenutku najpotrebnije nabaviti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Učenici su i ovaj put pokazali naše veliko neretvansko srce i uz podršku roditelja dostavili pregršt potrebnih namirnica. Sve to su učenici četvrtih razreda, koji sudjeluju u eTwinning projektu VolontirAjmo, pomogli dostaviti u Crveni križ.

Humanost na djelu

Hrvatski Crveni križ otvorio je i humanitarni telefon i svi oni koji žele pomoći mogu nazvati 060 9011 (Cijena poziva iznosi 6,25 kuna, u iznos je uključen PDV kao i naknada teleoperateru). I dalje je otvoren apel za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine i oni koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na žiro račun:

IBAN: HR0923600001503056530

Poziv na broj odobrenja: 705
Banka: Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10
Primatelj: Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16, Zagreb

Iz Škole zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli da ova akcija bude uspješna.

Pedagoginja Nikolina Vugdelija, prof

CENTAR ZA PODUZETNIŠTVO DNŽ

Na području županije održana serija interaktivnih radionica ‘Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija’

Objavljeno prije

U okviru poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je interaktivne radionice „Tradicija i digitalizacija – dobitna kombinacija“ u Župi dubrovačkoj, u Stonu, te u dolini Neretve.

Trendovi u poljoprivredi kao i svijest ljudi se mijenja te isto traži prilagodbu svih dionika na tržištu. Poljoprivrednici su u potrazi za načinima uključivanja modernih tehnologija u tradicionalne načine uzgoja. S ciljem upoznavanja zainteresiranih poljoprivrednika s dostupnim mogućnostima digitalizacije te financiranja, na radionicama su sudjelovali doc. dr. sc. Silvio Šimon, dipl. ing., rukovoditelj odjela za savjetovanje u hortikulturi pri Upravi za stručnu podršku razvoju poljoprivrede u Ministarstvu poljoprivrede, tvrtka Agrivi d.o.o, Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu, Udruga Agroturizam Konavle te Razvojna agencija Dunea.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije