Ostanimo u kontaktu
Advent Metković LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

UČIMO GOSPODARITI OTPADOM

Učenici OŠ don Mihovila Pavlinovića i Gimnazije Metković učili odgovorno postupati otpadom

Objavljeno prije

Kroz projekt „Učimo gospodariti otpadom!“ Grad Metković educira djecu predškoslkog i škoslkog uzrasta i mlade jer je izuzetno prenijeti ključne poruke vezano uz održivo gospodarenje otpadom a to su:

1. Odgovorno ponašanje u cilju smanjenja količina otpada
2. Otpad kao vrijedna sirovina
3. Odgovornim ponašanjem i održivim gospodarenjem otpadom ostvaruju se niži troškovi u cirkularnoj ekonomiji
4. Svojim aktivnostima i odgovornim postupanjem građani doprinose budućim generacijama

1. veljače 2019.
Radionice u OŠ Mihovila Pavlinovića

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce iz Splita je na zanimljiv način učenicima OŠ Mihovila Pavlinovića približila važnost odgovornog postupanja s otpadom radionicama od kojih je tijekom veljače (01.02.2019.) gdje su se učenici upoznali s edukatorima i važnosti djelovanja civilnog društva u donošenju pozitivnih promjena i poboljšanju kvalitete života građana te projektom i programom izobrazbe o održivom gospodarenju otpadom općenito. Djeca su aktivno sudjelovala na radionici koju je vodila gđa Tea Kuzmičić,edukatorica Udruge koja je upoznala djecu s programom edukacije o odvajanju otpada putem participativne metode (igranje igre o odvajanju otpada kako bi provjerili koliko dobro poznaju vrste otpada (plastika, plastika, opasni otpad iz domaćinstva, biootpad, metal,staklo).

13. veljače 2019. 
Radionica u OŠ Mihovila Pavlinovića

Sveznalica 7400xXpx

Održana je prva radionica iz ciklusa radionica edukacijskog programa „Kompostiranje“ koju je edukatorica udruge Miranda Šimac prezentirala 14-oro učenika od 2.-4. razreda OŠ Mihovila Pavlinovića.

U uvodnom dijelu radionice svi učenici su upoznati s Udrugom Sunce, edukacijskim programom i projektom „Učimo gospodariti otpadom!“
Zatim su se kroz igru učenici upoznali međusobno i s edukatorima Sunca. Učenici su prezentirali edukatorima trenutno stanje u školi vezano za odvojeno prikupljanje otpada i kompostiranje te smo zajedno pogledali gdje se spremnici nalaze.

Na kraju su se izmijenila mišljenja i stavovi o kompostiranju u školi i održanoj radionici.

Radionica Gimnazija Metković

Nakon održane uvodne radionice na kojoj su učenici osim upoznavanja s Udugom Sunce i njenim edukatorima, edukacijskim programom i projektom „Učimo gospodariti otpadom!“, usvojili i nadogradili znanje o kompostiranju. Upoznati su s problemom zbrinjavanja otpada općenito i s biootpadom kao podvrstom otpada kojega se kompostiranjem može pretvoriti u vrijedan novi proizvod – humus. Stoga smo se bacili na posao čim je izašlo sunce i na jučerašnjoj radionici uredili dio dvorišta, odijelili dio za kompostište te uz biootpad koji su učenici sakupili napravili kompostnu hrpu o kojoj učenici moraju brinuti do slijedeće radionice.

Projekt „Učimo gospodariti otpadom!“ se financira iz Europskog Kohezijskog fonda.

Sadržaj ovog pisanog materijala isključiva je odgovornost Grada Metkovića.

UL METKOVKE

Sv. Nikola s darovima za djecu dolazi u Gradski park

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge lađarica Metkovke, danas 6. prosinca s početkom u 16 sati u Gradskome parku u Metkoviću održat će se prigodni program u sklopu kojeg će sv. Nikola darivati djecu.

U uvodnom programu nastupit će DV Leut, mladi Makovci i Ena Nižić.

Za one malo starije posjetitelje lađarice su pripremile kuhani grah.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije