Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ODLIČNI REZULTATI U ZADRU I IMOTSKOM

Učenici OGŠ Metković plasirali se na državno natjecanje

Objavljeno prije

Učenici OGŠ Metković sudjelovali su u 60. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Zadru i u Imotskom, županijska razina a odnosi se na sve glazbene škole od Poreča do Dubrovnika.

Naša škola natjecala se u kategorijama za flautu, violinu, klarinet i saksofon. Prvu nagradu osvojili su:

Sveznalica 7400xXpx

MATEA GUTIĆ -violina, mentor:IRENA VUČIĆ, prof. violine,
JELENA LAZAREVIĆ-flauta, mentor: MIHAELA PAVLOVIĆ, prof.flaute i
NELA BULUM -klarinet, mentor: MARIJA BERLJAK, prof klarineta.
Druge nagrade osvojili su:
PETRA GUTIĆ- flauta
IVAN PAVLOVIĆ – saksofona
LUCIJA PRIMORAC – flauta
NIKO MIOČ – klarinet
BRIGITA RAKIĆ – saksofon
NOA ANTUNOVIĆ – flauta
EMA BULUM – flauta

Učenike su pripremale profesorice : ERNA ČIZMIĆ REBIĆ, prof.savjetnica -saksofon, MIHAELA PAVLOVIČ, prof.flaute, MARIJA BERLJAK, prof.klarineta i IRENA VUČIĆ, prof.vioine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Učenike su uz glasovir pratili: Josip Bošnjak, prof., Dragan Gutić, prof i Romeo Herceg, nast.

Prvonagrađeni učenici su se plasirali na državno natjecanje koje im predstoji u travnju 2022.god .

Čestitamo i želimo puno uspjeha u budućem radu!

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije