Ostanimo u kontaktu

BISTRIČKI ZVUKOLIK 2021.

Učenici OGŠ Merković u Mariji Bistrici ostvarili zavidne rezultate

Objavljeno prije

Učenici OGŠ Merković u ponedjeljak i utorak su sudjelovali na međunarodnom glazbenom natjecanju Bistrički zvukolik 2021. u Mariji Bistrici gdje su ostvarili zavidne rezultate.

Učenici iz klase profesorice saksofona Erne Čizmić-Rebić, Brigita Rakić u 3. kategoriji (2008. godište i mlađi) osvojila je 1.nagradu, a Ivan Pavlović u 2. kategoriji (2010.gidipte i mlađi) osvojio je visoku 2.nagradu.

Na klaviru ih je pratila profesorica Matea Jurilj.

Čestitamo našim glazbenicima!

 

 

 

PUTVIN

U Putnikovićima održan 2. Vinski forum

Objavljeno prije

U Putnikovićima je održan 2. Vinski forum “Putvin”, čemu je nazočio župan Nikola Dobroslavić sa zamjenikom župana Joškom Cebalom i pročelnikom UO za gospodarstvo i more u Županiji Ivom Klaićem. Skupu su nazočili i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, saborski zastupnik Branko Bačić, načelnik Općine Ston Vedran Antunica te brojni vinari. Tako je ovo bila prigoda i za razmjenu iskustava i raspravu oko aktualnih tema, a prije svega je tu bilo riječi o izazovima vinogradarstva i vinarstva u doba COVID-a, uz prijedlog mjera te modalitete pomoći.

Budući da je u izradi, bilo je riječi i o novom prijedlogu Pravilnika o vinarstvu i vinogradarstvu. Na skupu su podijeljena priznanja za nova vina te je dodjeljena posebna nagrada prof. Nikoli Miroševiću za poseban znanstveni doprinos razvoju vinogradarstva i vinarstva, a predstavljen je i novi projekt oslikavanja boca “Oslikaj praznu, dobij punu”.

Organizatori ovog skupa bili su Zadružni savez Dalmacije, Udruga “Plavac Mali”, Općina Ston i PZ Putnikovići.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije