Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RAZVOJ ZELENIH VJEŠTINA

Učenici izrađivali pripravke od ljekovitog bilja

Objavljeno prije

Izrezak7 (1)

Udruga DOBRA zajedno sa učenicima partnerskih obrazovnih ustanova, osnovnih škola Ivo Dugandžić Mišić iz Komina, fra Ante Gnječ iz Staševice i OŠ Kula Norinska, te Srednje škole Metković sudjelovali su na drugom terenskom istraživanju koje se održalo u osnovnoj školi fra Ante Gnječ u Staševici.

Terensko istraživanje je jedna od aktivnosti projekta Razvoj zelenih vještina koji se provodi na području doline Neretve, a cilj projekta je poboljšanje kvalitete života djece i mladih kroz neformalno izvanškolsko obrazovanje. U terenskom istraživanju sudjelovali su i vanjski stručnjaci, te volonteri Udruge DOBRA.

Prilikom ove izvannastavne aktivnosti projekta, učenici su imali priliku upoznati se sa proizvodnjom prirodnih pripravaka od ljekovitog bilja, te su i sami sudjelovali u njihovoj izradi. Kroz ovaj dio terenskog istraživanja učenici su izrađivali tonike, meleme, balzame i sl.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tijekom terenskog istraživanja, održana je i edukativna radionica. Na ovoj radionici učenici partnerskih organizacija su stekli nova znanja i vještine o poduzetništvu i marketingu, te način kako će plasirati proizvode na tržište.

Kroz ovaj projekt učenici su stekli praktična znanja uzgoja i prerade ljekovitog bilja, poduzetničke vještine, podizala se svijest o zaštiti prirode, zdravom načinu života, očuvanju prirode i održivom razvoju.

Nositelj projekta je udruga DOBRA, a partneri na projektu su: Općina Kula Norinska, Grad Metković,  Srednja škola Metković, OŠ fra Ante Gnječa Staševica, OŠ Kula Norinska i OŠ Ivo Dugandžić Mišić Komin. Ovaj projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tekst/Foto: Udruga DOBRA

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije