Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

VIZUALNA UMJETNOST I DIZAJN

Učenici Gimnazije Metković uspješni na županijskom natjecanju LIK 2023.

Objavljeno prije

U Dubrovniku je održano županijsko natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna, LIK-2023.

Na natjecanje-izložbu pozvani su učenici koji su bili najuspješniji na školskim razinama (tri rada po školi). Gimnaziju Metković predstavljali su učenica Ana Bebić (2.r.), Paola Bokan (4.r.) i učenik Matej Dropuljić (3.r.) u pratnji mentorice, prof. Marijane Dodig.

Tema natjecanja ove godine bila je Ljudsko tijelo i plesni pokret. Učenici su trebali istražiti zadano likovno djelo s temom plesa, oblikovati vlastitu ideju plesne figure u žici, istu snimiti i animirati u digitalnoj aplikaciji te napraviti pisani istraživački rad.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon vrednovanja Povjerenstva, naši gimnazijalci zauzeli su prva tri mjesta. Učenica Ana Bebić osvojila je prvo mjesto, Paola Bokan drugo, a Matej Dropuljić treće mjesto. Sva tri rada predložena su za državnu razinu.

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U Metkoviću predstavljena knjiga Matka Marušića ‘Priručnik za hrvatsku politiku’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u petak je u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković predstavljena knjiga ‘Priručnik za hrvatsku politiku’ književnika i svjetski poznatog liječnika Matka Marušića. Uz autora, publici se na početku obratila i predsjednica OMH u Metkoviću prof. Zorana Vekić.

Matko Marušić svoj je radni vijek proveo na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu kao profesor emeritus, a jedno vrijeme bio je i dekan.

Bavio se istraživanjima u području imunologije tumora, imunogenetike, presađivanja koštane srži, kliničke imunologije, filozofije znanosti, politike uređivanja znanstvenih časopisa i medicinske izobrazbe. Objavio je 200 znanstvenih radova koji su citirani 4200 puta, pa je uvršten među 2 % najboljih znanstvenika u svijetu.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

‘Priručnik za hrvatsku politiku’ autorova je najnovija knjiga objavljena 2023. Priručnik sadrži velik broj podataka važnih za hrvatsku povijest, politiku, sociologiju i ekonomiju. Broji 600 stranica s 24 poglavlja raspodijeljena u četiri dijela – ‘Hrvatska politička povijest’, ‘Hrvatski susjedi’, ‘Samostalna Republika Hrvatska’ i ‘Što nam je, dakle činiti?’. Na kraju se nalazi i Kazalo s oko 1000 pojmova podijeljenih na pet djelova.

Knjiga je izašla u izdanju Medicinske naklade.

RENT-A-CAR M 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije