Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

DRŽAVNA SMOTRA U OSIJEKU

Učenici Gimnazije Metković se predstavili uratkom ‘Neretva i od Boga prokleta’

Objavljeno prije

Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2 uočena je važnost dodatne edukacije učenika, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika  o navedenom problemu. Važnost promicanja vrijednosti očuvanja ljudskog zdravlja i prevencije zaraznih bolesti bio je glavni poticaj za pokretanje ovog projekta kako bi se u osnovne i srednje škole u Republici Hrvatskoj uvelo poučavanje o sadržajima vezanih uz biosigurnost i biozaštitu.

Nositelji projekta su: Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Zagreb, Hrvatsko društvo za biosigurnost i biozaštitu u partnerstvu s OŠ Vijenac, Osijek. Republika Hrvatska je zahvaljujući Ministarstvu zdravstva prva članica Europske unije koja je u škole uvela izvannastavnu aktivnost Biosigurnost i biozaštita.

U pilot projektu je sudjelovalo 120 Osnovnih i srednjih škola, 160 učitelja i nastavnika te 4.000 učenika.

Na državnoj smotri koja se održala 01.-02. lipnja 2021. sudjelovala je 81. škola, a Gimnazija Metković kao jedna od 34 srednje škole sa temom „Zarazne bolesti u Republici Hrvatskoj“. Učenici Gimnazije sa svojim mentorima predstavili su se uratkom „NERETVA I OD BOGA PROKLETA“.

Svi radovi su izloženi u Kulturnom centru u Osijeku i dostupni su javnosti.

Cilj nam je bila edukacija o zaraznim bolestima, s naglaskom na gubu ili lepru koja je vladala na ovom području.

U izradi projekta sudjelovali su učenici: Matej Dropuljić, Roko Begušić, Ivan Bukovac, Ivana Šutalo, Laura Mandić i Luka Ujdur.

Voditelj projekta je Marija Volarević prof., a članovi tima su Marijana Dodig prof., Zoran Vidović prof., Suzana Nižić prof., Antonija Glamuzina knjižničarka.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Gradskom arhivu – arhivistici Paulini Šiljeg na posuđenim materijalima, ravnatelju Jozi Jurkoviću prof. i svim kolegama koji su nas podržavali u ovom projektu.

RADOVI NA VODOOPSKRBNOJ MREŽI

Ulice Put Vida, Marka Marulića, S.S. Kranjčevića i dio Hercegovačka kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulicama: Put Vida, Marka Marulića, S.S. Kranjčevića i dijelu ulice Hercegovačka od nadvožnjaka do MGP Gabela polje,  da će dana 18.6.2021. od 10:30 do 12:30 sati zbog iznenadnih radova na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda korisnike mole za razumijevanje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije