Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

MATURANTSKA PARADA 2016.

U utorak točno u podne u Sportskoj ulici QUADRILLA DANCE PARADE

Objavljeno prije

Plesna quadrilla

Plesna škola Calypso kao programski voditelj i organizator ove godine po dvanaesti put sudjeluje u međunarodnom plesnom projektu „MATURANTSKA PARADA 2016. – QUADRILLA DANCE PARADE 2016.“.

U utorak 17. svibnja točno u podne u Sportskoj ulici u Metkoviću posredstvom internet radio signala kojeg će izravno iz Ljubljane (SLO) prenositi Plesna škola URŠKA zasvirati će poznata Straussova „Fledermauss – Quadrille“. Glazba će nas putem interneta povezati u najveći sinkronizirani ples na svijetu. Očekujemo da ćemo uz iznimno veliki ovogodišnji odaziv naših plesača (preko 1100 mladih iz Metkovića, Opuzena, Ploča i Vrgorca i njihovih gostiju iz Čapljine i Ljubuškog(BIH) u zajedništvu sa pedesetak europskih gradova iz osam europskih država oboriti Guinnessov rekord u sinkroniziranom plesanju četvorke odnosno quarille. To će biti prekrasna plesna razglednica koju ćemo odaslati svim lokalnim, regionalnim i nacionalnim tiskovnim medijima i TV kućama kao i internet portalima koji iz godine u godinu prate ovaj događaj.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U Metkoviću će i  ove godine u zajedničkom nastupu biti mali  i veliki maturanti, osmaši i srednjoškolci kao i svi ostali učenici srednjih škola pa smo tako uspjeli okupiti rekordan broj plesača i škola sudionica u ovogodišnjem izdanju, čak njih trinaest.

 1. GIMNAZIJA METKOVIĆ
 2. SREDNJA ŠKOLA METKOVIĆ
 3. SREDNJA POLJOPRIVREDNA I TEHNIČKA ŠKOLA OPUZEN
 4. SREDNJA ŠKOLA A. KAČIĆA MIOŠIĆA PLOČE
 5. SREDNJA ŠKOLA TIN UJEVIĆ VRGORAC
 6. OŠ DON MIHOVILA PAVLINOVIĆA METKOVIĆ
 7. OŠ. STJEPANA RADIĆA METKOVIĆ
 8. OŠ OPUZEN
 9. OŠ VLADIMIRA NAZORA PLOČE
 10. OŠ FRA ANTE GNJEČA STAŠEVICA
 11. OŠ VRGORAC
 12. OŠ MARKA MARULIĆA LJUBUŠKI-BIH
 13. OŠ VLADIMIRA PAVLOVIĆA ČAPLJINA-BIH

Posebnost nastupa u Metkoviću je u tome što je jedini grad u ovom međunarodnom projektu gdje na jednom mjestu istovremeno plešu mladi iz dviju država.

Sveznalica 7400xXpx

Grupno plesanje quadrille (četvorke) za Guinnessa započelo je 2001. godine u Ljubljani (Slovenija), a idejni  začetnik projekta je gosp. Tomaž Ambrož i plesna škola Urška. Projekt se ubrzo proširio cijelom Slovenijom, a zatim i susjednim europskim gradovima tako da je u petnaest izdanja do sada ukupno sudjelovalo preko 300 000 plesača koji su plesali u preko 100 europskih gradova i oborili sedam Gunnessovih rekorda. Grad Metković uz stručno vodstvo plesne škole Calypso prvi je grad iz Hrvatske koji se priključio „MATURANTSKOJ PARADI“ već 2005. godine i od tada neprekidno dijelom je velikog plesnog pokreta mladih koji završetak svog srednjoškolskog obrazovanja proslavljaju na jedinstven i originalan način u zajedništvu svojih vršnjaka širom Europe.

Proslavimo zajedno zadnji dan nastave maturanata srednjih škola i zaplešimo uz DJ-program u najvećoj discoteci u gradu. Program na Sportskoj ulici započinje u 11 sati generalnom probom quadrille a nastavljamo u AFTER PARTY programu za sve prisutne sve do 15 sati.

Plesna škola Calypso

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije