Ostanimo u kontaktu

AKTIVAN RAD POLICIJE U PROTEKLOM VIKENDU

U tri odvojena slučaja u Pločama; provalio u kafić, vozio s nepostojećom vozačkom, uhvaćen u krivolovu

Objavljeno prije

Policija

Suradnjom policijskih službenika Policijske postaje Ploče i zagrebačke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom osumnjičenim da je tijekom noćnih sati 7. studenog, provalio u ugostiteljski objekt u Pločama odakle je otuđio novčani polog od 350 kuna i preko 14 tisuća kuna dnevnog utrška iz aparata za klađenje.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke.

U večernjim satima u petak, 11. studenog, u gradu Ploče policijski službenici zatekli su mušku osobu koja im je na uvid dala osobnu iskaznicu, vozačku dozvolu i putovnicu RH na ime osobe za koju je provjerom utvrđeno da ne postoji.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je zatečena muška osoba 25-godišnji državljanin BiH koji je u RH ušao u ranim jutarnjim satima istog dana i to nezakonito, pješice iz pravca Crne Gore preko brda Debeli Brijeg. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena i sumnja da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te mu je zbog nezakonitog prelaska državne granice određena dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH koja će se računati od dana njegovog prisilnog udaljenja s područja RH.

Tijekom ranih jutarnjih sati u nedjelju, 13. studenog, policijski službenici Policijske postaje Ploče zatekli su 49-godišnjaka u protuzakonitom lovu na liske. Tom je prilikom u njegovom čamcu i vozilu pronađena oprema za vabljenje ptica, 75 komada streljiva i tri ustrijeljene liske.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog lova i ribolova policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Metkoviću.

Tjedno izvješće za promet

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća. Radi s o sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 390 represivnih mjera od čega izdvajamo 137 mjera poduzetih zbog prekoračenja brzine, 43 mjere poduzete prema vozačima koji za vrijeme vožnje nisu imali upaljena dnevna ili kratka svjetla i 31 mjera poduzeta zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i 21 mjera poduzeta prema vozačima koji su vozilom upravljali pod utjecajem alkohola.

U pojačanom nadzoru prometa tijekom vikenda, odnosno od 11. do 14. studenog, policijski službenici prometne policije sankcionirali su 179 prometnih prekršaja. Za vrijeme trajanja akcije alkotestirano je 575 vozača od kojih je njih 18 prekršajno sankcionirano zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Nastavi čitati

PP PLOČE

35-godišnjak osumnjičen za tešku krađu dizelskog goriva

Objavljeno prije

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Ploče utvrđena je osnovana sumnja da je 35-godišnji muškarac s područja Splitsko-dalmatinske županije počinio kazneno djelo „Teška krađa“ na štetu trgovačkog društva iz Zagreba.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je spomenuti muškarac u vremenskom razdoblju od 1. svibnja do 7. lipnja ove godine, u više navrata koristeći svoje radno mjesto vozača cisterne, u namjeri stjecanja protupravne imovinske koristi, tijekom transporta goriva, uporabom kliješta presjekao plombu i potom pretočio ukupno oko 1700 litara dizelskog goriva u dva plastična tanka za gorivo, svaki zapremine 1000 litara.

Policija je protiv osumnjičenog 35-godišnjeg muškarca nadležnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu za kazneno djelo teške krađe.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije