Ostanimo u kontaktu

ULICE PUSTE

U susjedstvu na snagu stupio policijski sat, novost je i da u automobilu uz vozača može biti samo jedna osoba!

Objavljeno prije

Prvi dan policijskoj sata u Čapljini građani su shvatili ozbiljno – od 18:00 sati na ulicama nema doslovce nikoga, – javlja Čapljinski portal.

Automobili su parkirani u garaže i dvorišta zgrada, a građani su se povukli u svoje domove.

Podsjetimo,  Federalni stožer civilne zaštite na večerašnjem zasjedanju donio je naredbu o uvođenju policijskog sata na području FBiH.

Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH od 18 sati navečer do 5 sati ujutro.

U automobilu mogu biti SAMO vozač i još jedna osoba

Županijski stožer civilne zaštite HNŽ donio je novu zapovijed po kojoj se u automobilu u isto vrijeme mogu nalaziti SAMO dvije osobe!

U Odluci se navodi kako se zapovijeda zabrana kretanja više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 2 metra na području HNŽ.

Zapovijeda se vozačima na području NŽ da u automobilima mogu prevoziti samo jednu osobu, s tim da ta osoba sjedi na sjedištu iza vozača uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera koje podrazumijevaju minimalnu zaštitnu opremu (maske, rukavice, naočale)

Za provođenje ove zapovijedi odgovoran je ministar MUP-a HNŽ.

Ove mjere na snazi su do daljnjeg.

SVJETSKI DAN JE SVJESNOSTI O AUTIZMU

Kao primjer dobre prakse RA Jerkovac ističe svoju članicu Emu!

Objavljeno prije

U sportskoj selekciji RA Jerkovac Metković svoje mjesto zauzela je jedna prekrasna djevojčica Ema. Ema trenira pod paskom trenerice Martina Nikolić te iz mjeseca u mjesec strelovito napreduje. Na prvim treninzima Ema je vođena za ruku jer drugačije nije mogla izvršavati zadatke. Slikovitim primjerom, velikim zalaganjem trenerice te starijih suigračica, Ema danas sama pretrčava preko klupe, radi koordinacijske ljestvice i vodi loptu što je veliki uspjeh.

Moramo naglasiti da Ema ima veliku podršku svoje obitelji. Njeni roditelji koji su je učlanili prije nepunih pet mjeseci ne kriju oduševljenje:

– Presretni smo, prihvaćena je odlično, s nestrpljenjem čeka svaki trening. Vidi se pomak i u školi, a na tjelesnom je samostalno preskočila kozlić što je u školi bilo veliko otkriće, – ponosno će roditelji

Trenerica Martina ističe da su kod nas sva djeca ista, a na svoj način posebna.

– Nekome treba malo više nekome malo manje vremena. Presretni što je djevojčica poput Eme dio nas, prihvaćena je odlično. Iz dana u dan sve je bolja a pohvale idu i njenoj obitelji koji ju podupiru i vesele se njezinom napretku. Naravno, ne smijem zaboraviti ni ostalu djecu koja su uvijek spremna pomoći bilo Emi ili nekom drugom, – ističe trenerica Nikolić.

Djeci s autizmom je potrebna potpuna ili djelomična integracija, no mi Vas pozivamo, kao društvo i kao ljudska bića, da se i mi djelomično integriramo u njihov svijet. A za to su vam potrebni samo otvoren um i otvoreno srce. #WorldAutismAwarenessDay

RA Jerkovac Metković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije