Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

ČAROLIJA PREPLITANJA NITI

U subotu u Prirodoslovnom muzeju još jedna kreativna radionica

Objavljeno prije

Čarolija preplitanja niti, Prirodoslovni muzej Metković (3)

Prirodoslovni muzej Metković poziva veselu  i nasmijanu družinu na još jednu radionicu 19. svibnja u 10 sati, pod nazivom Čarolija preplitanja niti.

Tkanje je vještina koja je danas pomalo zaboravljena, a posljednji tkalački stanovi u Neretvi odavno su razbijeni, upropašteni ili spaljeni. Muzej organiziranom radionicom podsjeća na nekada raširenu vještinu tkanja, ali naše male vrijedne ruke tkati će  komadićima prirode.

Ovom temom želi se naglasiti povezanost čovjeka s prirodom te potreba za istraživanjem njezinih raznolikosti i kulturnih vrijednosti s ciljem očuvanja prirode, baštine i krajolika za buduće generacije.

Idite li u šetnju prirodom, u svom dvorištu, susjedstvu ili parku; prikupite zanimljive trave, cvijeće, lišće, sjemenke, kamenčiće i komade kore koji ćete naći na zemlji, donesite ih na radionicu. Ako imate sreće, možda ćete naći i pero. Za sve je to potrebno malo truda i dobre volje, da istkamo najljepša sjećanja.

Prirodoslovni muzej Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije