Ostanimo u kontaktu

PROMOCIJA NERETVE I HUMANITARNO DJELO

U Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi Opuzen održani Dani mandarina

Objavljeno prije

Foto: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

Foto: Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

Ovog vikenda, u organizaciji Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen održani su Dani mandarina 2017.

Školski okoliš bio je ukrašen raznim skulpturama od mandarina pa su tako napravljeni Stari most, jegulja, trupa, crkva i lopoč. Skulpture se oblažu žicom, na žicu se vezuju gumice a potom se mandarine omataju gumicama. Kolektiv škole je na taj način inovativno prezentirao Neretvu i mandarinu kao vrijedan agroturistički proizvod.

Manifestaciju Dani mandarina posjetili su i učenici srednje škole iz Knina. Nakon obilaska Neretve, posjeta neretvanskih muzeja, berbe mandarina, učenici iz Knina posjetili su izložbu skulptura od mandarina. U sklopu ove manifestacije održan je i šahovski turnir, turnir u trešeti, gaming turnir kao i Mandarina party na kojima su sudjelovali i učenici Osnovne škole Stjepana Radića i Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića kao i šahovski klubovi iz Metkovića.

Tijekom trajanja manifestacije izložbene štandove za turističke obilaske imali su Udruga Prijatelji, Udruga MI iz Komina, Dječji vrtić Opuzen, Dajana Čotić te Učenička zadruga Srednje poljoprivredne i tehničke škole.

Potrebne količine mandarina koje su bile potrebne za ukrašavanje skulptura i okoliša škole osigurali su otkupljivači voća i povrća NTL d.o.o., Filip voće d.o.o., Vagros d.o.o., Marinada d.o.o., Jasenska d.o.o., Frigo Bonsai d.o.o.i Mandarinko d.o.o.. Ostatak mandarina predan je Centru za socijalnu skrb u Metkoviću koji će potom mandarine razdijeliti udruzi Leptirići, udruzi Prijatelji, udruzi Otac Ante Gabrić kao i ostalim potrebitima.

Srednja poljoprivredna i tehnička škola Opuzen

ravnateljica Ivana Filipović

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije