Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DUBROVAČKO RATIŠTE

U spomen na poginule branitelje položeni vijenci u Komolcu i na Strinčjeri

Objavljeno prije

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Đurđica Popović i ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dadić danas su, uime Dubrovačko-neretvanske županije, kod spomen obilježja u Komolcu i na Strinčjeri položili vijence i zapalili svijeće u spomen na 11 hrvatskih branitelja koji su, na današnji dan prije 31 godinu, poginuli na dubrovačkom ratištu.

U sjećanje na poginule branitelje vijence su danas položili i svijeće zapalili obitelji poginulih, predstavnici udruge roditelja poginulih branitelja i udruge dragovoljaca Domovinskog rata, potom Grada Dubrovnika i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske te njihovi suborci i prijatelji.

Sveznalica 7400xXpx

Prigodnu službu riječi i blagoslov predvodio je fra Ivica Kyril Pavlović.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije