Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

31. OBLJETNICA VELIČANSTVENE AKCIJE

U Pločama svečano obilježena obljetnica akcije Zelena tabla-Mala bara

Objavljeno prije

U Pločama je svečano obilježena 31. obljetnica vojno-redarstvene akcije Zelena tabla-Mala bara. Riječ je o prvoj iz serije bitki za vojarne koje se također nazivaju i Rat za vojarne, a koje su se odigrale tijekom 1991. diljem Hrvatske kao dio Domovinskog rata, s najvažnijim sukobima tijekom rujna. Ova operacija se vodila u Pločama i okolici između hrvatskih snaga i Jugoslavenske narodne armije (JNA).

Tom prigodom položeni su vijenci i zapaljene svijeće na centralnom križu na Laništini, u Maloj Bari i spomeniku poginulim braniteljima nakon čega je održan prigodni program u Domu kulture u Pločama.

U ime Dubrovačko-neretvanske županije okupljenima se obratila pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

‘Svim postrojbama, svim dragovoljcima, svim našim braniteljima zahvaljujem. Zahvaljujem im na hrabrosti, požrtvovnosti, a posebno na ljubavi prema domovini zbog koje su bili spremni žrtvovati sve.

Od ove akcije prošla je 31 godina i, moram istaknuti, danas kad stojim ovdje zajedno sa svima vama, ispunjava me osjećaj ponosa, posebno zbog činjenice da ne dopuštamo da se sjećanja na ovu akciju, ali i na sve naše heroje prepuste zaboravu. Naš je zadatak i obaveza njegovati sjećanja, izražavati zahvalnost, ali i čuvati i prenositi istinu. To je naš zalog za budućnost’, istaknula je pročelnica Marević.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević te sami sudionici ove akcije.

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Počinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da započinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog, koji su sastavni dio projekta Aglomeracija Metković.

Radovi će se započeti u nedjelju, 29.01.2023. a za vrijeme izvođenja radova promet navedenom dionicom će biti otežan.

Molimo građane da koriste alternativne pravce kretanja preko Ulice Ljudevita Gaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Navedeni radovi će trajati 1 dan.

– Zahvaljujemo Vam na do sada iskazanoj podršci, te molimo za strpljenje tijekom odvijanja svih aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – stoji u priopćenju izvođača radova, tvrtke COMSA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije