Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

HAPIH CENTAR ZA ZAŠTITU BILJA

U Opuzen stigla prva pošiljka laboratorijski steriliziranih kukuljica mužjaka sredozemne voćne muhe

Objavljeno prije

U opuzensku ispostavu HAPIH-ovog Centra za zaštitu bilja stigla je prva pošiljka biološkog materijala, laboratorijski steriliziranih kukuljica mužjaka sredozemne voćne muhe.

Hrvatska i Španjolska jedine su zemlje na području Europe u kojima se provodi program SIT tehnike, a o kompleksnosti provedbe ove biološke, nepesticidne metode, u smislu stručne platforme i zahtjevne organizacije, svjedoči činjenica da agrumarski razvijenije zemlje nisu implementirale ovaj oblik suzbijanja tog ekonomski značajnog štetnika.

Osim HAPIH-a, provoditelji Akcijskog plana, aktivno uključeni u rješavanje ove problematike su Ministarstvo poljoprivrede koji je donositelj i koordinator, Državni inspektorat RH, jedinice lokalne samouprave, kao i sami proizvođači i posjednici biljaka domaćina.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

– Jedino koordiniranim djelovanjem svih dionika te cjelovitom i pravovremenom provedbom mjera i aktivnosti definiranih Akcijskim planom i Naredbom o poduzimanju mjera za sprječavanje širenja i suzbijanje sredozemne voćne muhe možemo postići zadane ciljeve održanja divlje populacije sredozemne voćne muhe na razinama koje neće prouzročiti značajne ekonomske štete u voćnjacima, kao i prilikom trženja, prvenstveno izvozno orijentirane proizvodnje i plasmana plodova naše neretvanske mandarine, za Republiku Hrvatsku strateški važne kulture, – naglašava ravnateljica HAPIH-a, doc. dr. sc. Darja Sokolić.

Ukupno je planirano zaprimanje 448 milijuna kukuljica u razdoblju od kraja travnja do polovice studenog 2024. godine kroz 56 pošiljki od po 8 milijuna steriliziranih kukuljica, u dinamici isporuke od dvije pošiljke odnosno 16 milijuna kukuljica tjedno, s ciljem djelotvorne borbe protiv ovog opasnog štetnika.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

SPORTSKA ULICA, METKOVIĆ

Fratelli Gourmet Bar zapošljava priprematelja/icu jednostavnih jela i slastica

Objavljeno prije

Fratelli Gourmet Bar zapošljava, potreban im je priprematelj/ica jednostavnih jela i slastica.

Tražimo priprematelja jednostavnih jela i slastica da se pridruži našem timu. Iskustvo nije uvjet – važno nam je da volite kuhanje i da ste spremni učiti!

Za sve informacije nazovite nas na 095 583 4819 ili nas posjetite osobno u našem objektu u Sportskoj ulici u Metkoviću.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Pridružite se našem timu i postanite dio Fratelli Gourmet Bar obitelji!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije