Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TRAGEDIJA U HE PLAT

U odvodnom tunelu hidroelektrane pronađeno tijelo Davora Pozniaka

Objavljeno prije

U jednoj sporednoj cijevi odvodnog tunela HE Plat pronađeno je danas poslijepodne oko 18 sati beživotno tijelo Davora Pozniaka (33) preostalog nestalog djelatnika hidroelektrane koji je stradao u strašnoj tragediji koja se dogodila nakon izbijanja požara u postrojenju. Četiri dana prošla su od katastrofe u kojoj su stradali i Ivica Zvrko koji je danas pokopan u Pridvorju, te Mato Maškarić koji će sutra biti pokopan u Smokovljanima. Ogromna tuga nadvila se nad hrvatski jug, nema čovjeka koji nije ganut tragičnim krajem i sudbinom trojice mladih djelatnika Hidroelektrane u Platu.

Današnji dan potrage nije slučajno nazvan Danom D, kada se veoma intenzivno, jer su i vremenske prilike to dozvoljavale, organizirala potraga iz zraka, s kopna i mora, dok su brojni ronioci provjeravali podmorje. Danas se ponovno želio prekontrolirati i svaki metar odvodnog tunela koji je, zbog sumnje da bi tu moglo biti tijelo, u potpunosti isušen, a u jednoj sporednoj cijevi se potom i pronašlo tijelo posljednjeg tragično stradalog djelatnika HE Plat.

– Kanal je već u cijelosti bio preronjen, ali je bilo potrebno spustiti razinu vode i u sporednim cijevima kako bi roniocima bio omogućen ulazak u njih. To je i učinjeno, a u jednoj je pronađeno tijelo tragično stradalog – izjavio je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivo Pavličević za HTV.

Pronalaskom trećeg tijela stradalog djelatnika HE Plat, 33-godišnjeg Davora Pozniaka završena je potraga u koju su protekla četiri dana bile uključene brojne službe, pripadnici policije, vatrogasaca, obalne straže, GSS-a, ronioci, brojni mještani i prijatelji nestalog Pozniaka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Piše: DubrovnikNet

OBAVIJEST O PRIVREMENOJ REGULACIJI PROMETA

Zbog radova na obnovi župne kuće povremeno onemogućen promet dijelom Ulice oca Ante Gabrića

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da će zbog izvođenja radova na obnovi župne kuće povremeno biti onemogućen promet Ulicom oca Ante Gabrića od kbr. 19 do kbr. 45 dana 03. veljače 2023. godine (petak) u periodu od 14.00 do 17.00 sati.

Molimo građane za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.

GRAD METKOVIĆ

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije