Ostanimo u kontaktu

AMATERSKO GASTRO NATJECANJE

U Momićima održana gastronomsko-zabavna manifestacija ”Toćijada”

Objavljeno prije

Toćijada u Momićima

U organizaciji KUU ŠKRAPA u Momićima je održana gastronomsko-zabavna manifestacija Toćijada, natjecanje u pripremanju toća. Manifestacija se održala u prigodi obilježavanja blagdana sv. Nikole Tavelića na platou ispred mjesne škole. Sudjelovalo je ukupno 16 ekipa a prvo mjesto osvojila je ekipa Najbolji, drugo mjesto pripalo je ekipi Plava kamenica iz Vida.  Treće mjesto osvojili su Gringosi Jerkovac.

Po pravilima organizatora, toć se kuva od tri vrste mesa: od divljači, (p)tice i junetine a najmanje dvije vrste moraju biti u toću. Nakon dva ipol sata pripreme i kuvanja, sve teće su označene brojevima i donesene na poseban stol na kojem je ocjenjivački žiri imao priliku sve kušati i donijeti ocjene. Po završetku dodjele nagrada, na zadovoljstvo natjecatelja i gledatelja prionulo se degustaciji, toća je bilo dovoljno za sve.

Tekst/Foto: Branko Markota

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije