Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PRIMARNI CILJ POTICANJE RAZVOJA, A NE EKSTRA PROFIT

U Metkoviću prezentiran projekt osnivanja Prve etične banke u Hrvatskoj

Objavljeno prije

Prva hrvatska etična banka

Večeras je u Gradskom kulturnom središtu, u organizaciji Grada Metkovića, održana javna prezentacija projekta osnivanja Prve hrvatske etične banke koji je predstavio upravitelj Zadruge za etično financiranje Goran Jeras.

Jeras je naglasio kako je u projekt ušao s ciljem osnivanja banke na osnovu njezinih temeljnih principa, kako bi ona bila na usluzi i što bliže građaninu odnosno korisniku i koja bi vratila izgubljeno povjerenje u bankarski sustav, a primarni cilj neće biti ostvarivanje ekstra profita nego poticanje razvoja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Ipak, najvažnije obilježje buduće etične banke su njezini uvjeti: dakle, etična banka čak 90 posto kapitala i dobiti reinvestira, dok će vlasnici, točnije zadrugari, odlučiti što će s preostalih 10 posto. Komitent etične banke postaje se sa minimalnim ulogom od 2.500 tisuće kuna što je u konačnici, zanemarivo ako će se moći dobiti povoljan kredit bez valutne klauzule u kunama i uz minimalnu kamatu, kako je prezentirano.

Iako je koncept etičnih banaka u Europi i svijetu poznat već više od 15 godina, u Hrvatskoj on dolazi u trenutku kada je najveći broj građana doslovce osiromašio upravo zbog komercijalnih banaka a najbolji primjer je slučaj ‘franak’ pa se osnivači ‘zadruge za etično financiranje’ nadaju kako će njihova banka privući veći broj ulagatelja i zadrugara.

Sveznalica 7400xXpx

NAJVEĆA HRVATSKA LUKA

Hrvoje Livaja ponovno je imenovan predsjednikom Uprave Luka Ploče

Objavljeno prije

Luka Ploče d.d., najveća hrvatska luka koja je lani ostvarila povijesno visok prihod i rekordni pretovar od 5,5 milijuna tona, objavljuje vijest vezano za Upravu kompanije. Naime, na sjednici Nadzornog odbora Luka Ploče d.d. 23. studenog, Hrvoje Livaja je ponovno imenovan za predsjednika Uprave Luka Ploče d.d., s trajanjem mandata od 1. veljače 2024. do 31. siječnja 2029. godine.

Hrvoje Livaja obnaša funkciju predsjednika Uprave Luka Ploče od veljače 2019. godine, a započeo je kompleksan proces transformacije kompanije prema održivom poslovanju. Rast koji se temelji na novim tehnologijama i jačanju dijaloga s lokalnom zajednicom budućnost je kompanije, što je istaknuto i u Izvještaju o održivosti koji je Luke Ploče objavila u listopadu ove godine, čime je postala prva luka u Hrvatskoj koja je to napravila.

– Ponosan sam na rezultate i velike pomake koje smo svi skupa postigli u posljednjih pet godina. Mislim da smo napravili značajan zaokret u svakom segmentu poslovanja te odnosu prema zajednici u kojoj poslujemo. Nastavljamo u istom smjeru, a cilj je završiti transformaciju Luka Ploče u potpuno održivu kompaniju, koja će biti spremna i otpornija odgovoriti na sve izazove budućnosti. Konkretno, u fokusu su iduća faza projekta kontejnerskog terminala, završetak digitalne transformacije koja će omogućiti da Luka Ploče postane pametna luka povezana 5G mrežom te jače ulaganje u okoliš, –  poručio je Hrvoje Livaja, predsjednik Uprave Luka Ploče.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije