Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE

U Metkoviću predstavljen program javnih radova na sanaciji opožarenih područja i zašiti od poplava

Objavljeno prije

Hrvatski zavod za zapošljavanje, javni radovi2

U galeriji Gradskog kulturnog središta danas je s predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Grada Metkovića održan radni sastanak o novom programu javnih radova za razdoblje jesen/zima 2017./2018.

Naime, Hrvatski zavod za zapošljavanje, u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava organizira javne radove jedinstvenog programa na sanaciji posljedica od požara i poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava.

Program, koji je dio mjera javnih radova koji se i inače provode u 2017., u Metkoviću je predstavio v.d. predsjednika Hrvatskog zavoda za zapošljavanje područnog ureda Dubrovnik Dasen Jasprica, uz stručnog savjetnika za zapošljavanje HZZ-a Ispostave Metković Tomislava Bjeliša i gradonačelnika Dalibora Milana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Cilj programa je, uz obavljanje spomenutih poslova, zaposliti što veći broj nezaposnenih osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Ciljane skupine su dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, mlade osobe i osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a glavni uvjet za sudjelovanje u programu je da je osoba prijavljena kao nezaposlena osoba na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje.

Radovi se provode u u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom, općinama i gradovima kao nositeljima i nadležnim institucijama kao što su Vatrogasna zajednica DNŽ, Javna vatrogasna postrojba, dobrovoljna vatrogasna društva, Hrvatske šume, Hrvatske vod i MUP.

Dasen Jasprica naglasio je da će glavne poslove na sanaciji posljedica od požara i na zaštiti od požara i bujičnih poplava i dalje raditi za to nadležne institucije budući da osobe koje će biti zaposlene preko javnih radova ipak nisu stručnjaci. Oni će obavljati poslove kao što je čišćenje drveća i niskog raslinja, saniranje divljih odlagališta otpada, održavanje i sanacija nerazvrstanih cesta i poljskih puteva, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i održavanje čistima, uređivanje postojećih izvora vode u šumama i slično.

Program će s područja doline Neretve obuhvatiti oko 250 ljudi, trajat će šest mjeseci, a minimalna bruto plaća je 3 839,47 kuna.

Dasen Jasprica  kazao je da će osobe zaposleni imati dodatke na plaću koje osobe zaposlene preko javnih radova do sad nisu imale.

– Pored plaće, ljudima koji će biti angažirani sljedećih šest mjeseci, plaćaju se i troškovi prijevoza, božićnica i dar za djecu. To je nešto što nije bilo prije, a ove godine smo se dogovorili da bude budući da se ovaj period rada veže za Božić i Novu godinu i da ne bi bili diskriminirani u odnosu na druge radnike – kazao je Jasprica.

Radovi počinju sredinom prosinca pa se zainteresirani što prije trebaju javiti svom savjetniku za zapošljavanje kao bi vidjeli ispunjavaju li uvjete i počeli s radom.

M.J.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije