Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

UDRUGA 'ISPOD MOSTA'

U Metkoviću održani tradicionalni Skokovi u Neretvu

Objavljeno prije

Foto: Ana Vučković

U organizaciji Udruge ‘Ispod mosta’ u subotu su u Metkoviću održani 17. Skokovi u Neretvu. Tradicionalno natjecanje održano je pod epidemiološkim mjerama, a privuklo je brojnu publiku.

Ovogodišnje Skokove u Neretvu otvorio je gradonačelnik Dalibor Milan, a uz skokove za mladež s male skakaonice, skokove s velike skakaonice te skokove s mosta, održana je i utrka za pršut.

Sveznalica 7400xXpx

U skokovima za mladež s male skakaonice prvo mjesto, zlatnu medalju, pehar i prigodni poklon osvojio je Bero Kljusurić. Srebrenu medalju osvojio je Josip Prović, a brončanu Ivan Borna Ćelić. Medalje i nagrade im je dodijelio gradonačelnik Milan.

U skokovima s velike skakaonice prvo mjesto, zlatnu medalju, pehar i novčanu nagradu od 500 kn osvojio je Jure Pavić, srebrenu medalju, pehar te novčanu nagradu od 300 kn osvojio je Ivan Veraja, a brončanu medalju, pehar i novčanu nagradu od 200 kn osvojio je Bernard Marušić. Medalje i nagrade dodijelio im je Leo Perdeda.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U skokovima s mosta pobijedio je Bernard Marušić te osvojio zlatnu medalju, novčanu nagradu od 500 kn te prigodne poklone. Srebrenu medalju, novčanu nagradu od 300 kn i prigodan poklon osvojio je Ivan Veraja, a Ante Pehar je osvojio treće mjesto, brončanu medalju, novčanu nagradu od 200 kn i prigodan poklon. Medalje i nagrade dodijelio im je Šime Manenica.

U utrci za pršut pobijedio je Antonio Barušić, a medalju i nagradu dodijelio mu je Mladen Jakić.

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije