Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

GKS METKOVIĆ

U Metkoviću obilježena 33. obljetnica djelovanja HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

U Gradskome kulturnome središtu Metković danas je održano obilježavanje 33. godišnjice djelovanja Hrvatske demokratske zajednice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Uz članice i članove te simpatizere stranke, obilježavanju je nazočio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

Kako je istaknuto na obilježavanju, upravo su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nastali prvi ogranci stranke u Hrvatskoj. Naime, samo nekoliko mjeseci nakon što je održana osnivačka skupština HDZ-a u Zagrebu, a dr. Franjo Tuđman izabran njenim prvim predsjednikom, ubrzo je u Pločama, kao prvi u Hrvatskoj osnovan općinski ogranak HDZ-a. Nekoliko dana zatim, osnovan je i onaj u Metkoviću, a potom i u Dubrovniku.

Na svečanom obilježavanju 33. obljetnice djelovanja, kao domaćin, okupljenima se prvo obratio predsjednik GO HDZ-a Metković i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, nakon čega je pročitana čestitka prvoga predsjednika ogranka HDZ-a u Metkoviću Luke Bebića. Potom su se redom obratili, predsjednik Županijskoga odbora HDZ-a DNŽ Blaž Pezo, predsjednik zajednice utemeljitelja HDZ-a DNŽ Joško Damić, župan Nikola Dobroslavić, potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik HDZ-a, potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te na kraju predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković. Govornici su redom podsjetili na doprinos koji je Hrvatska demokratska zajednica dala u stvaranju RH, njenoj obrani u Domovinskome ratu, stvaranju institucija te pozicioniranju Hrvatske u europskim i svjetskim političkim odnosima. Pohvalili su i rad gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana i njegovih suradnica, a najavljeni su i neki planirani projekti vezani za Metković. Među najznačajnijima je svakako spoj Metkovića na autocestu.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Svečanom obilježavaju nazočili su i članica predsjedništva HDZ-a te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, saborski zastupnik i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, suradnici župana Nikole Dobroslavića, gradonačelnici i načelnici iz DNŽ, utemeljitelji HDZ-a DNŽ, članice zajednice žena ‘Katarina Zrinski’, članovi mladeži HDZ-a te brojni drugi.

PROSINAČKE RADOSTI

Na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela

Objavljeno prije

Jutros ni jako jugo nije spriječilo najmlađe sugrađane u prosinačkim radostima, na Trgu kralja Tomislava okićena je Božićna jela.

Događaj su svojim nastupima i recitacijama uveličali Zbor OŠ Stjepana Radića pod ravnanjem s. Mile Deak, “Balončići” i “Potočići” iz Dječjeg vrtića Metković te mali KUD-a Metković.

Prigodni program vodila je direktorica Turističke zajednice grada Metković Magdalena Medar-Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

U 14 sati najavljeno je kićenje božićne jele i kod crkve sv. Nikole na desnoj strani grada, a za nedjelju u 15 sati paljenje prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava.

Sveznalica 7400xXpx

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Nedjelja 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije