Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OGRANAK MATICE HRVATSKE METKOVIĆ

U GKS-u otvorena izložba ”Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika’

Objavljeno prije

U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću u Gradskome kulturnom središtu Metković danas je otvorena izložba ‘Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika’, autora Milana Bešlića.

Uz autora, izložbu je otvorila predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Metkoviću Zorana Vekić, a uz nazočnost pročelnika Jedinstvenoga upravnoga odjela Grada Metkovića Ivice Popovića te ravnateljice Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinke Mijoč.

Izložba “Dante u djelima suvremenih hrvatskih umjetnika” nastala je povodom 700. obljetnice Danteove smrti, u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Matice hrvatske, a opus čine djela Vatroslava Kuliša, Tomislava Buntaka, Zlatka Kesera, Igora Rončevića, Antuna Borisa Švaljeka i Kuzme Kovačića.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Kako je istaknuo autor, Danteovo djelo stoljećima je aktualna tema teoretičarima književnosti, otvorena filozofijskim i teološkim opservacijama, poticajna brojnim naraštajima pjesnika na svim jezicima u različitim kulturama i stvaralački privlačna likovnim umjetnicima u svakom vremenu, a šest suvremenih hrvatskih umjetnika ispisali su svoju stranicu Božanstvene komedije.

Izložba ostaje otvorena do 8. lipnja.

Sveznalica 7400xXpx

'USKRŠNJI ZEKO DOLAZI U NAŠ GRAD!'

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje u gradskome parku

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Turistička zajednica Metković poziva na ples i druženje s ‘Uskršnjim zekom’, koje će se održati u subotu, 1. travnja 2023. od 10 sati u Gradskome parku Metković.

– Predstaviti ćemo Vesele pisanice koje su oslikala djeca iz Središnjeg dječjeg vrtića, D.V. Radost, D.V. Leut, D.V. Mali Isus, O.Š. Stjepana Radića, O.Š. don Mihovila Pavlinovića, Gimnazije Metković i S.Š. Metković.

Pridružit će nam se Uskršnji zeko koji će se s djecom družiti, plesati i tražiti čokoladne pisanice po parku. Dođite i vi!, – poručuju iz TZ Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije