Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

OBRAZOVANJE

U Gimnaziji Metković svečano otvorena Učionica budućnosti

Objavljeno prije

Učionica budućnosti u Gimnaziji Metković

Danas je u Gimnaziji Metković svečano otvorena Učionica budučnosti, druga ovog tipa u Dalmaciji. Učionica opremljena najnovijim informacijski tehnologijama, koja će učenicima omogućiti interaktivno učenje i razmjenu znanja, donacija je Microsoft-a Hrvatska u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet te uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Na svečanom otvorenju okupljenima su se obratiti ravnatelj Gimnazije Metković, Jozo Jurković, Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, Ivan Vidaković, direktor Microsoft Hrvatska i BiH, Katarina Ujdur, gradonačelnica Grada Metkovića, predstavnica Dubrovačko-neretvanske županije, viši savjetnik u upravi za obrazovanje, Ana Čeović te Momir Karin, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

Nakon uvodnih riječi i svečanog presjecanja vrpce, što je učinio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta Momir Karin, nastavnici i učenici III. razreda prisutnima su simulirali nastavni sat, u trajanju od 20-ak minuta.

Ova Učionica budućnosti slijedi provjerenu globalnu praksu koju su u Hrvatsku implementirali CARNet u suradnji Microsoft Hrvatska i partnerima – nudi nastavničko računalo, 30 tablet računala i Multi Touch pametnu ploču, što omogućava interaktivnu razmjenu znanja svim učenicima. Nastavnicima mogu brzo dijeliti informacije, bilješke s predavanja i imaju trenutan uvid u učeničko razumijevanje pojedinog predavanja. Omogućeno je dijeljenje sadržaja na interaktivnoj, pametnoj ploči, te ga uz svega nekoliko klikova poslati na učeničke tablete.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tekst: Dalibor Čutura

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije