Ostanimo u kontaktu

40 DANA ZA ŽIVOT

U galeriji GKS-a u Metkoviću prikazan dokumentarni film ’40 dana..’

Objavljeno prije

20181025_191302

Sinoć je pred punom galerijom GKS-a u Metkoviću prikazan dokumentarni film ‘40 dana..‘, koji govori o rješenju problema pobačaja, o plodovima i rezultatima najveće svjetske molitvene pro-life inicijative ‘40 dana za život‘.

Film prati brojna svjedočanstvima molitelja i sudionika inicijative, žena i muškaraca koji su odabrali život. Kadrovi s njihovom djecom uljepšavaju cijelu filmsku priču. Dio ove velike filmske priče također čine i svjedočanstva onih kojima je prijetio pobačaj, ali i oni koji pate od rana pobačaja.

Filmska priča uvodi čovjeka u istinitu stvarnost borbe između života i smrti te odgovora na pitanje o temelju borbe za život i što je izvorište kulture života. Film je nastao sa željom da se svijetu posvjedoči proživljeno iskustvo borbe za život u hrvatskoj i posvjedoče divna božja djela kroz inicijativu u hrvatskoj i svijetu. Film je sniman na prostorima cijele hrvatske, a obogaćen je i kadrovima iz Budimpešte, Londona, Rima i Houstona.

Uz brojne, u filmu sudjeluju tri nositelja inicijative, pokretač i predsjednik Shawn Carney, internacionalni direktor Robert Colquhoun i predsjednik za Hrvatsku Ante Čaljkušić. Scenarij i režiju potpisuje predsjednik za Hrvatsku Ante Čaljkušić, a kameru, montažu, ton i rasvjetu Ivan  Lovrić.

Film je prikazan u sklopu jesenske kampanje ’40 dana za život’ u  kojoj se u 29 hrvatskih gradova moli ispred bolnica. Molitveno bdijenje u  Metkoviću održava se ispred Doma zdravlja Metković.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije