Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

40 DANA ZA ŽIVOT

U galeriji GKS-a u Metkoviću prikazan dokumentarni film ’40 dana..’

Objavljeno prije

20181025_191302

Sinoć je pred punom galerijom GKS-a u Metkoviću prikazan dokumentarni film ‘40 dana..‘, koji govori o rješenju problema pobačaja, o plodovima i rezultatima najveće svjetske molitvene pro-life inicijative ‘40 dana za život‘.

Film prati brojna svjedočanstvima molitelja i sudionika inicijative, žena i muškaraca koji su odabrali život. Kadrovi s njihovom djecom uljepšavaju cijelu filmsku priču. Dio ove velike filmske priče također čine i svjedočanstva onih kojima je prijetio pobačaj, ali i oni koji pate od rana pobačaja.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Filmska priča uvodi čovjeka u istinitu stvarnost borbe između života i smrti te odgovora na pitanje o temelju borbe za život i što je izvorište kulture života. Film je nastao sa željom da se svijetu posvjedoči proživljeno iskustvo borbe za život u hrvatskoj i posvjedoče divna božja djela kroz inicijativu u hrvatskoj i svijetu. Film je sniman na prostorima cijele hrvatske, a obogaćen je i kadrovima iz Budimpešte, Londona, Rima i Houstona.

Uz brojne, u filmu sudjeluju tri nositelja inicijative, pokretač i predsjednik Shawn Carney, internacionalni direktor Robert Colquhoun i predsjednik za Hrvatsku Ante Čaljkušić. Scenarij i režiju potpisuje predsjednik za Hrvatsku Ante Čaljkušić, a kameru, montažu, ton i rasvjetu Ivan  Lovrić.

Sveznalica 7400xXpx

Film je prikazan u sklopu jesenske kampanje ’40 dana za život’ u  kojoj se u 29 hrvatskih gradova moli ispred bolnica. Molitveno bdijenje u  Metkoviću održava se ispred Doma zdravlja Metković.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

Sveznalica 7400xXpx

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije