Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TURIZAM

U dolini Neretve i u priobalju ove sezone bolji turistički rezultati

Objavljeno prije

Dupin na plaži u Kleku

Sudeći prema službenim i neslužbenim podacima, ova turistička sezona mogla bi donijeti bolje rezultate nego ona prošla, a time i veće prihode iznajmljivačima i gostima, a naravno i državi kroz poreze i druga davanja.

Sveznalica 7400xXpx

Tako je na području TZ Slivno sa sjedištem u Kleku, kako nam je rekao voditelj Dragan Čović od 1. siječnja do 31. srpnja na području od Blaca do Kleka ostvareno 15.710 dolazaka turista i 112.430 noćenja, što je za 5,5 odnosno za 6,74 više nego prethodne godine u istom razdoblju. Ti rezultati usko su povezani s naporima u pripremama za turističku sezonu, ali zahvaljujući i većem broj smještajnih jedinica. Inače, na tom području u privatnom smještaju u ponudi je 1500 kreveta za goste, bez postelja u u hotelima. Turisti koji borave u Kleku, Dubokoj, Komarnoj i drugdje često posjećuju Međugorje, Dubrovnik i okollna naselja na Pelješcu, a domaćini su im u nedjelju navečer priredili feštu na kojoj su besplatno guštali u ribi i vinu, dok je za ponedjeljak u Galeriji Stećak planirano otvaranje izložbe Jadranke Popović.

U strukturi gostiju svakako prednjače gosti iz Bosne i Hercegovine (iako takav slučaj nije na području Gradca i Podace), a slijede gosti iz Poljske, Češke Republike, Njemačke i Mađarske.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Iako je točne podatke za sva ostala mjesta u dolini Neretve malo teže prikupiti, posve je jasno da će ostvareni rezultati nadmašti prošlogodišnje. U samom Metkoviću broj dolazaka i noćenja sigurno će biti veći, prvenstveno zbog foto-saffari izleta, maratona lađa, berbe mandarina, brojnih dobro osmišljenih ljetnih manifestacija i velikog broja tranzitnih posjetitelja koji posjećuju muzeje u Metkoviću i u Vidu, a onda odlaze u Međugorje.

Većem broju (makar dnevnih gostiju) doprinose i brojne svetkovine i proslave, sportska tradicijska natjecanja, kušaonice vina i drugi sadržaji iz bogate ponude.

Važno je istaknuti da turisti u prolazu zastaju uz Jadransku turističku cestu od kod Opuzena ili na Rabi gdje se osvježavaju kvalitetnim domaćim voćem i napicima.

Piše: Pero Jakić / Metković NEWS

PRIPREMNE UTAKMICE

Nova pobjeda Neretve u Pločama

Objavljeno prije

Autor

Nogometaši Neretve ostvarili su u srijedu u Pločama novu pobjedu u prijateljskom susretu s nogometašima Jadrana LP.

Pobijedili su s 4:1 golovima (u drugom dijelu) Sršena, Crnčevića, JuričićaMarića, dok je za Pločane jedini i izjednačujući gol za 1:1 postigao spretni Rajič.

Sveznalica 7400xXpx

Trener Goran Galov bio je posve zadovoljan izvedbom svojih nogometaša koje do početka prvenstva čeka još nekoliko ogleda.

U tim susretima svoju priliku dobit će i povratnik u redove Neretve Marin Vranjić koji je u posljednje vrijeme branio boje Viteza i Čapljine.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije