Ostanimo u kontaktu

TURISTIČKA SEZONA

U dolini Neretve i priobalju očekuju se rekordi

Objavljeno prije

Foto: ilustracija

Foto: ilustracija

Sudeći prema podacima TZ Općine Slivno i voditeljice Dragane Čović, ova turistička sezona na području priobalja mogla bi biti rekordna.

Tako je na području TZ u naseljima Klek, Duboka, Komarna, Blace i drugima do 18. lipnja ove godine zabilježeno 2899 dolazaka gostiju te 14 533 noćenja. To je za 12, odnosno, čak 32 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Tijekom prošle godine ukupno je ostvareno 214 tisuća noćenja, a ove godine očekuje se više.

Po tradiciji, najviše turista dolazi iz Bosne i Hercegovine, zatim iz Poljske, Njemačke i Republike Češke.

Turistički radnici i ostali dionici u toj djelatnosti na vrijeme su uredili naselja i plaže, poboljšana je opskrba namirnicama, a planirani su brojni zabavni sadržaji i druga događanja tijekom ljeta.

Prema spoznajama, može se i na području doline Neretve očekivati uspješna, ako ne i rekordna turistička sezona. Sve je više gostiju koji dolaze riječnim kruzerima, ali i onih koji dolaze na foto-safari izlete.

Ljetne sportske i druge manifestacije sigurno će privući i veći broj turista iz zemlje i svijeta, pa turistički radnici i ugostitelji imaju razloga za optimizam.

Tekst: Pero Jakić/ Metković NEWS

Najčitanije