Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO

U Dječjem vrtiću Metković održane radionice o zaštiti od sunčevih zraka

Objavljeno prije

Dječji vrtić Metković, Zaštita od sunca (3)

Služba za promicanje zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije i ove je godine, 23. 05. 2018., u suradnji s La Roche-Posay, održala interaktivne edukativne radionice o zaštiti od sunčevih zraka u Dječjem vrtiću Metković.

U sedam vrtićkih skupina djeca su educirana o načinima zaštite za vrijeme ljetnih mjeseci, kupanja ili igranja u prirodi, za vrijeme sunčanih ili oblačnih i poluoblačnih dana. Na radionicama je, uz ravnateljicu, zdravstvenu voditeljicu, stručnu suradnicu i odgojiteljice Dječjeg vrtića Metković sudjelovalo preko 150 djece.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

O štetnom djelovanju prekomjernog izlaganja sunčevim zrakama treba zapamtiti sljedeće: UV zračenje djeluje štetno ne samo ljeti nego i zimi; koža može izgorjeti tijekom sunčanja ali i za vrijeme oblačnih dana; preplanula koža ne štiti od opeklina; prekomjerno izlaganje suncu nije zdravo ni u kojoj životnoj dobi. Potrebna je kontinuirana zaštita: izbjegavati sunce 10 – 17 sati; nositi fotoprotektivnu odjeću, kape i šešire širokog oboda te sunčane naočale; koristiti kreme za zaštitu od sunca s odgovarajućim zaštitnim faktorom (ovisno o UV indeksu, tipu kože, godišnjem dobu i sl.) i stavljati ih u više navrata, jer vremenski ograničeno štite; koristiti zaštitu ne samo za vrijeme sunčanja nego tijekom cijelog dana.

tekst/foto: Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije