Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZAKLADA OTAC ANTE GABRIĆ

U četvrtak otvorenje izložbe ‘Tamo gdje palme cvatu’, fotografa Zvonimira Atletića

Objavljeno prije

U povodu 34. godišnjice smrti oca Ante Gabrića u Gradskom kulturnom središtu Metković u četvrtak, 20. listopada 2022. godine s početkom u 20 sati svečano će se otvoriti izložba „Tamo gdje palme cvatu“ fotografa Zvonimira Atletića.

Publika će imati priliku vidjeti seriju vrlo sugestivnih fotografija na kojima je autor prije više od 40 godina pratio i snimao najvećeg hrvatskog misionara 20. stoljeća oca Antu Gabrića i njegove vjernike u misijskim postajama, na obalama Gangesa u dalekoj Bengaliji.

U katalogu izložbe Branimir Stanić je istaknuo:

“Crnobijele fotografije Zvonimira Atletića ne govore tisuću riječi. One zapravo uopće ne govore. One su zaokružene u svetoj tišini, u tišini kojom otvaramo prostor našoj duši za komunikaciju s našim Stvoriteljem… Danas, u vrijeme nehumane brzine, stresa te stalnih udaraca sa svih strana, On traži pomoć od viteza ali ne s glasnim zvucima već šapćući: „Ne idi nigdje drugdje, ne ostavljaj me, ostani ovdje.“ Atletićeve fotografije odgovaraju na ovaj poziv, nude nam pomoć bez ijedne riječi. Ostaju u nama koliko i sam život.“

Izložba je postavljena u organizaciji Zaklade Otac Ante Gabrić i Veleposlanstva Indije, uz podršku Grada Metkovića s ciljem organiziranja događanja u domovini i inozemstvu koja komuniciraju sa širokom publikom svih generacija i govore o ljudskoj i duhovnoj veličini Sluge Božjega oca Ante Gabrića i želji da uskoro bude uzdignut na čast blaženika i sveca.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Izložba je do sada predstavljena u Dubrovniku, Korčuli, Blatu, Šibeniku i Solinu, a nakon Metkovića svoje putovanje nastavit će i drugim gradovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izložba će biti otvorena od 20. listopada do 1. studenoga 2022. godine.

Sveznalica 7400xXpx

U ORGANIZACIJI GRADSKE KNJIŽNICE METKOVIĆ

U Metkoviću održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem

Objavljeno prije

U organizaciji Gradske knjižnice Metković sinoć je u Gradskome kulturnom središtu održan književni susret s Julijanom Matanović i Pavlom Pavličićem, poznatim hrvatskim književnim parom.

U razgovoru s ravnateljicom Gradske knjižnice Metković Vesnom Vidović govorili su o knjigama i pisanju, o prijateljstvu, životnim osloncima, književnosti i vječitim pitanjima koja su iznimnim književnim talentom obrađena u njihovom bogatom opusu.

Julijana Matanović, hrvatska je književnica koju osjećamo kao prijateljicu, a njezinu knjigu kao sigurno utočište. I kao spoznaju koliko je život lijep unatoč životnim preprekama.Već od prve knjige tematiziranje literature stalno je mjesto proze Julijane Matanović. Prepliće književno-znanstveni i beletristički stil, koristi intertekstualne i metafikcijske postupke, a kao polazišta nerijetko koristi autobiografske elemente i građu s kojom radi kao sveučilišna profesorica književnosti.

Pavao Pavličić, hrvatski je književnik u čijem bogatom proznom opus čitamo fantastične trilere, napete krimiće kojih se radnja odvija u poznatom nam prostoru. Kroz svoje romane pisao je i o pitanjima umjetničke originalnosti i autorstava, o ispreplitanju umjetnosti i zbilje, dobra i zla, zaborava i pamćenja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije