Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
GAZ Benz 1200x400px

PROJEKT 'NASILJE = NEMOĆ, A NE MOĆ'

U četvrtak edukativno-humanitarna predstava ‘Hej, i ja sam tu!’

Objavljeno prije

Foto: metkovic.hr

Foto: metkovic.hrz

U okviru projekta NASILJE = nemoć, a NE moć koji sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga Zajednica Pape Ivana XXIII organizira edukativno – humanitarnu predstavu Hej, i ja sam tu!, koja će se održati 22. veljače 2018. godine u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 18 sati. Predstava je djelo sesvetskih i zagrebačkih srednjoškolaca namijenjeno svim mladima!

Mjuzikl Hej, i ja sam tu! osmišljen je radi pomoći adolescentima, na principu mladi mladima, s ciljem osvješćivanja djece i mladih o suvremenim problemima njihove generacije, razvijanja socijalnih kompetencija i poticanja sposobnosti kontrole neprihvatljivog i neprimjerenog ponašanja, te kako se nositi s negativnim emocijama i kako pomoći jedni drugima.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Suvremeni način života i novi mediji privlačni su, ali istovremeno utječu na djecu i mladež na način koji može biti poticajan, ali i razoran. Mnoga djeca se upotrebom interneta i društvenih mreža susreću s tzv. cyber-predatorima te doživljavaju cyberbulling, na koji ne znaju kako reagirati i gdje potražiti pomoć. Ovaj projekt progovara upravo o tome, ali iz perspektive samih vršnjaka koji mogu podijeliti iskustva, dati savjete i pomoći.

Autor teksta je Domagoj Topić, učenik Gimnazije Sesvete, a voditeljica družine je prof. Nevenka Kovačić.

Sveznalica 7400xXpx

Priča govori o Žugecu/Žugiju (bucku kojeg zadirkuju zbog debljine), Eni (Dalmatinki koja se nastoji uklopiti u novu sredinu), Domagoju (odrasta u problematičnoj obitelji, puši, voli izigravati frajera za kojim pate sve cure), Anti (dobrici koji je uvijek meta nasilnog Tome), Tomi (napustio školu i vrijeme provodi u kladionici i u tučnjavama), Sari (razmažena cura koja misli da joj nitko nije ravan i koja se izruguje drugima), Žaji (njezina frendica koja ju uporno pokušava kopirati ali na kraju shvati da je u krivu), Teni (Žugijeva frendica koja se u njega i zaljubi, njegova podrška).

U predstavi sudjeluje još i prof. Zemljić, koja glumi Sarinu mamu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 2016. godine Domagoju Topiću je za ovu predstavu uručilo Nagradu Luka Ritz koja simbolizira borbu protiv maloljetničkog nasilja.

preneseno s metkovic.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije