Ostanimo u kontaktu

GKS METKOVIĆ

Tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković

Objavljeno prije

DSC_0050

U Gradskom kulturnom središtu Metković večeras je održan tradicionalni Božićno-novogodišnji koncert Gradske glazbe Metković. Pod ravnanjem Dražena Laskača, uz Gradsku glazbu nastupili su i solo izvođači Maja Jerković, Vice Šiljeg i Zoran Bebić – Beba.

Koncert je otvorila Gradska glazba sa Neretvanskom koračnicomPjesmom rastanka (Alud lang syne), nakon kojih je Maja Jerković otpjevala Ljubav to si ti (You raise me up), te Vice Šiljeg – Sretan ti božić narode moj.

Nakon kratkog obraćanja predsjednika Glazbe, večer se nastavlja originalnim skladbama za puhački orkestar Northwind i Klezmer karnival, nakon čega, u čast nedavno preminulom trogirskom slavuju, Vinku Coci,  Zoran Bebić pjeva Vilo moja, te u duetu s Majom – Najdraže moje.

Kao šlag na kraju, Gradska glazba izvodi obrade velikih pop-rock hitova The Cream of Clapton Rock You!

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije