Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GKS METKOVIĆ

Tomica Kristić održao putopisno predavanje ‘Autostopom po svijetu’

Objavljeno prije

Katkada moraš izaći iz svoje ‘sigurne luke’ kako bi više naučio cijeniti i voljeti mjesto u kojem živiš te svoju kulturnu baštinu”, kazao je putopisac Tomica Kristić.

U organizaciji Gradske knjižnice Metković u GKS-u Metković u srijedu je putopisno predavanje ‘Autostopom po svijetu’ održao svjetski putnik, putopisac i avanturist Tomica Kristić.

Kristić je metkovskoj publici ispričao dio svojega putovanja u Novi Zeland, na koje je krenuo prije pet godina s budžetom od 1500 eura. Tijekom putovanja, autostopom je prešao 40 tisuća kilometara te upoznao različite ljude i kulture, a na Novi Zeland stigao je poslije tri godine i devet mjeseci. Ukupno je prošao kroz tri kontinenta i 25 država te doživio različite uspone i padove.

Svoje doživljaje odlučio je opisati u tri knjige ‘Putovanje u Međuzemlje’, a u Metkoviću je večeras podijelio iskustva prvih petnaest mjeseci tijekom kojih je, između ostaloga, pješačio po prostranstvima Himalaje, upoznao Iran, živio s budističkim monasima u Indiji, volontirao u domu za nezbrinutu djecu, spavao po policijskim postajama diljem Azije te radio kao statist u Bollywoodu. Prvih 15 mjeseci putovanja završio je u Vijetnamu s njegovom današnjom suprugom Lucy koja je kulturu te zemlje večeras, također, predstavila publici.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

DJEČJI GLAS NERETVE

Malena Ena Nižić očarala publiku, Lei Čotić Nagrada Stručnoga ocjenjivačkoga suda

Objavljeno prije

Ena Nižić osvojila je 1. Nagradu publike, a Lea Čotić Nagradu Stručnoga ocjenjivačkoga suda na 1. Dječjemu Glasu Neretve koji je u subotu održan na Ljetnoj sceni GKS-a Metković, u organizaciji Ustanove za kulturu i sport Metković, a pod pokroviteljstvom Grada Metkovića.

Drugu Nagradu publike osvojila je Ana Ilić, a treću Nagradu publike Cvita Vekić.

Na 1. Dječjem Glasu Neretve nastupilo je 15 izvođača, a otvorila ga je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč.

– U godini u kojoj Grad Metković slavi 600. obljetnicu od prvoga pisanoga spomena, Ustanova za kulturu i sport Metković odlučila je organizirati 1. Dječji Glas Neretve. Na audiciji je odabrano 15 izvođača, koji su tjednima uvježbavali svoje nastupe i zaista su svi sjajni i talentirani te mi je zato posebno drago što će baš njih petnaestero biti upamćeno kao prvi izvođači na 1. Dječjemu Glasu Neretve! Sigurna sam kako će svima nama ovo biti, prije svega zabavna večer, ali i da ćemo zajednički otkriti male talente koje ćemo pljeskom podržati večeras, ali i u budućnosti, – istaknula je Mijoč.

Glazbeni dio večeri otvorio je Roko Ilić s pjesmom ‘Dajem ti rič’, a poslije njega je nastupala Ana Ilić s pjesmom ‘Sve dok sanjaš’. Ana Žilić se potom predstavila s pjesmom ‘Nek’ svud ljubav sja’, Ena Nižić je izvela pjesmu ‘Smokvica’, Marija Vučković pjesmu ‘Viski’, a Nikolina Vučković ‘Hajde da ludujemo’. Mara Murtezani otpjevala je ‘I wanna dance with somebody’, Matea Gutić ‘Kokolo’, Mila Vekić ‘Ako te pitaju’, a Zlata Vekić ‘Cesaricu’. Sara Leženić otpjevala je pjesmu ‘Lopove’, Mia Bebić ‘Sve bi seke ljubile mornare’, Ela Bezer ‘Uzbunu’, a Cvita Vekić pjesmu ‘Život nije siv’. Glazbeni dio zatvorila je Lea Čotić s pjesmom ‘Zaljuljali smo svijet’.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Poslije glasovanja publike te vijećanja Stručnoga ocjenjivačkoga suda, koji su činili profesorica Mihaela Pavlović, profesorica Marija Maja Jerković te poznati bas u klapskom pjevanju Ante Šprlje, uslijedila je dodjela nagrada te proglašenje pobjednika.

Nagradu Stručnoga ocjenjivačkoga suda Lei Čotić je dodijelila prof. Mihaela Pavlović, dok je 1. Nagradu publike, Eni Nižić uručio gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. Drugu Nagradu publike Ani Ilić uručila je ravnateljica Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinka Mijoč, a treću Nagradu publike Cviti Vekić je dodijelila direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Metkovića Magdalena Medar Ujdur.

Prvi Dječji Glas Neretve završio je nastupom Ene Nižić koja je pred publikom ponovno izvela pjesmu ‘Smokvica’.

Voditelji programa bili su Melani Primorac i Ivan Šutalo.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije