Ostanimo u kontaktu

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Tjedno izvješće za promet

Objavljeno prije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je  13 prometnih nesreća, od kojih 8 s ozlijeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 8 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 5 prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 495 represivnih mjera od kojih izdvajaju mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 208 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 83 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 15 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 6 osoba sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Policija poglavito upozorava na prekoračenja brzine kako je PU Metković u subotu oko 16 sati na dijelu autoceste A-1 u blizini općine Pojezerje,  zabilježila 101km/h veću brzinu od dozvoljene brzine kretanja. Zaustavili su 24-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, vozača osobnog vozila marke Mercedes, koji se kretao brzinom od 246  km/h. Kretao se u pravcu Dubrovnika, a za prekoračenje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec.

Od ostalih prekršaja policija izdvaja 50 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja i 25 mjera zbog nepropisnog pretjecanja. Izdvajaju slučaj 45-godišnjaka koji je, prilikom kontrole prometa u ranim jutarnjim satima u subotu, 21. listopada, na Korčuli, zatečen u vožnji osobnog vozila u alkoholiziranom stanju kada mu je izmjerena koncentracija alkohola od 2,21 g/kg. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otrježnjenja te je prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

 

GORILA ŠTALA SA SJENOM

Brzom intervencijom vatrogasaca požar na Dubravici stavljen pod kontrolu

Objavljeno prije

Foto: JVP Metković

Danas oko 13 sati u prigradskom naselju Dubravica na gospodarskom objektu buknuo je požar, zapalila se štala sa sjenom.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, ali brzom intervencijom djelatnika JVP Metković požar je stavljen pod kontrolu.

Kako doznajemo od zapovjednika JVP Metković Jure Pilja, sijeno još uvijek tinja ali požar je pod nadzorom. Nastala je velika materijalna šteta, izgorio je krov i sve što je bilo u štali, ali na svu sreću nitko nije ozlijeđen.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije