Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BLAGDAN SV. NIKOLE

Svim Nikolama, Nikolinama, Nikicama, Nikama čestitamo imendan, a obiteljima čiji je zaštitnik da blagdan provedu u okružju dragih ljudi!

Objavljeno prije

Sveti Nikola, zaštitnik djece, pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca, putnika, otoka Sicilije, pariškog sveučilišta i mnogih gradova širom svijeta, omiljni je svetac i u Metkoviću. Mnoge su čizmice i bječve jutros bile pune slatkiša, a možda su nekima stigle i šibe.

Ovom prilikom svim Nikolama, Nikolinama, Nikicama, Nikama,… čestitamo imendan, a obiteljima čiji je zaštitnik da današnji blagdan provedu u okružju obitelji i dragih ljudi!

A zašto sveti Nikola nosi darove, saznajte u nastavku.

U blizini roditeljske kuće sv. Nikole, u gradu Miri, živio je čovjek, nekad bogat, ali izgubio je carsku službu i sav imetak. Imao je tri kćeri, koje bi se mogle udati, ali im nije mogao dati miraza. I odlučio je trgovati njihovom ljepotom i mladošću, kako bi zaradio.

Legenda kaže da je Nikola tijekom noći potajno tri puta napunio vrećicu siromašne obitelji zlatom kako bi otac mogao udati kćeri i kako bi spasio njihovo poštenje i dobar glas.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Otac je htio vidjeti tko to puni njegovu platnenu vrećicu pa ga je u zasjedi čekao nekoliko noći. I doista, baš kad sv. Nikola ubaci svoj dar i za najmlađu kćer, skoči otac, stigne neznanca i prepozna u njemu Nikolu. Unatoč zaklinjanju neka šuti, sretni otac je razglasio po cijelom mjestu radosnu vijest.

Drugi kraj priče kaže da je Nikola vidio da ga otac djevojaka čeka, pa se domislio, popeo na krov i zlatnike ubacio kroz dimnjak. Kako su se na otvorenom ognjištu sušile čarape, zlatnici su pali u njih, i od tuda dolazi stavljanje poklona bilo u čarape ili čizmice, i Djed Mraz koji poklone spušta kroz dimnjak.

DRAGO | DEJO | MARIJO

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija

Objavljeno prije

Padrino bar otvara sezonu ljetnih partija i za večeras najavljuje urnebesni provod uz harmoniku, dva virtuoza i ‘tigrom’ na bubnjevima. Riječ je boemskom trojcu Dragi, Deji i Mariju koji svojim repertoarom pogađaju ‘u dušu’.

Cijene nisu inflacijske, nego promotivne i zabava je zagarantirana. Bez prevelike gužve i gaženja, lijepo rashlađeno i klimatzirano, točno za opustiti se, ističu iz Padrino bara.

Rezervacije u DM a prvih 5 rezervacija ostvaruje pravo na bocu po 50% nižoj cijeni (do 23:00).

Na Instagram profilu Padrino bar tagirajte ekipu s kojom dolazite, a najsretniji dobiva bocu ‘s kuće’.

Vidimo se u Padrino baru!

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije