Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

BLAGDAN SV. ILIJE

Svečano misno slavlje predvodio nadbiskup u miru mons. Marin Barišić

Danas se obilježava blagdan Sv. Ilije, nebeskoga zaštitnika grada Metkovića

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U crkvi sv. Ilije održano je svečano misno slavlje, koje je predvodio nadbiskup u miru mons. Marin Barišić, uz suslavlje župnika fra Ante Bilokapića i ostalih svećenika. Po završetku misnoga slavlja, župnik fra Ante Bilokapić poklonio je nadbiskupu Barišiću skulpturu oca Ante Gabrića.

Svečanom misnom slavlju nazočili su brojni vjernici među kojima i gradonačelnik Dalibor Milan, zamjenik gradonačelnika Robert Doko, predsjednik Gradskoga vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, pročelnica Upravnoga odjela za poslove župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te metkovski paroh o. Lazar Lazarević.

Sveznalica 7400xXpx

REGIONALNA AGENCIJA DUNEA

Na znanstveno-stručnom skupu u Stonu predstavljen projekt EUROPE DIRECT DNŽ

Objavljeno prije

U tvrđavi Kaštio u Stonu, u srijedu 7. prosinca održan je znanstveno-stručni skup na temu otpada u moru i reciklaže otpadnog materijala nastalog iz proizvodnje kamenica i dagnji na kojem je osim stručnih predavanja bio izložen i info štand projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije kojeg vodi Regionalna agencija DUNEA uz pridružene partnere, Srednju poljoprivrednu i tehničku školu u Opuzenu i udrugu ESN Dubrovnik.

Nakon pozdravne riječi organizatora, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te načelnika Općine Ston, uslijedila su predavanja na temu prirodnih vrijednosti Malostonskog zaljeva, morskog otpada-globalnog ekološkog problema, mikroplastike u školjkašima te tri DUNEA-ina projekta koji rade na razvoju inovativnih rješenja za problem otpada u moru. Stručna predavanja održali su:  Ivana Golec iz Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, dr.sc. Pero Tutman iz Laboratorija za ihtiologiju i priobalni ribolov Instituta za oceanografiju i ribarstvo, doc. dr. sc. Zvjezdana Popović Perković sa Sveučilišnog odjela za studije mora u Splitu te Iva Pozniak iz Regionalne agencije DUNEA.

Sveznalica 7400xXpx

Predstavnice centra EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije na izloženom info štandu predstavile su zainteresiranim sudionicima zadaće i aktivnosti koje provodi centar, kao i načine informiranja o vijestima iz EU, aktualnim natječajima te europskim projektima koji se provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Tom prilikom su na štandu podijeljeni promotivni pokloni centra EUROPE DIRECT DNŽ.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije